Onsdag 22 Sep
Stockholm

Hur är Systembolaget öppet på röda dagar och klämdagar 2018?

Är systembolaget öppet under klämdagar?
När behöver man besöka systembolaget för att hinna innan det stänger?. Foto: Unsplash/Shutterstock

När det är röda dagar kan det vara svårt att hålla koll på hur olika affärer och tjänster har öppet. En sak som många undrar är om Systembolaget har öppet eller inte. Här är svaret!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När det är klämdagar och röda dagar är det en sak som ganska många undrar: är Systembolaget öppet? Ja, tror det eller ej men när dessa dagar infaller är det en vanlig fråga många söker svaret på. Men beroende på var du bor någonstans så det kommer förekomma lokala avvikelser i öppettiderna. 

Sveriges nationaldag 

Den sjätte juni är det Sveriges nationaldag och då är Systembolaget stängt. Men dagen innan, den 5 juni, är det vanliga öppettiderna som gäller. 

Midsommar

Hoppar vi fram några veckor så är det midsommar och på midsommarafton och midsommardagen är Systemet helt stängt. Men dagarna innan midsommar, den 20 juni, är det öppet som vanligt. Tordagen den 21 juni ska det vara öppet till åtminstone 19, skriver de på sin hemsida. 

Allhelgonahelgen 

Hoppar vi fram några månader så är det dags för allhelgonahelgen och på alla helgons afton ska det vara ordinarie öppettider som gäller, däremot är det stängt på lördagen när den är alla helgons dag. 

Hur är systembolaget öppet de röda dagarna 2018? Bildkälla: TT

Jul och nyår

Ännu ett par månader fram så är det dags för jul och nyår. Den 20 december är det öppet på Systemet och den 21 så ska det vara öppet till minst klockan 19.00 enligt hemsidan. På lördagen, den 22 december, så ska det vara öppet till klockan tre på eftermiddagen. 

Men de kommande fyra dagarna, alltså 23 december, julafton, juldagen och annandag jul så är det helt stängt. 

På nyårsafton har Systembolagets butiker öppet till tre på eftermiddagen, dagen innan är en söndag och därför stängt. Den första januari 2019 är det också stängt på systembolaget, även på trettondedag jul som är den 6 januari. 

Därför har Systembolaget stängt på söndagar 

Som du kanske vet har Systembolaget stängt på söndagar. Anledningen ska vara, som det står om på Systembolagets hemsida, att de vill minska alkoholkonsumtionen. 

– Det är en balans. Vi finns till för att begränsa alkoholproblemen och det gör vi bland annat genom att sälja med ansvar, informera om riskerna med alkohol och vara noggranna med legg-kollar. För oss är det här självklart och viktigt – och vi vet att det gör skillnad, säger Matilda Dannetun på Systembolagets kundtjänst, på deras hemsida.

Om du ska dricka alkohol, kom ihåg att dricka med måtta och att dricka mycket vatten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela