Stockholm

Svensk komiker misstänktes för våldtäkt – nu läggs förundersökningen ned

Förundersökningen läggs ned på grund av brist på bevis
Den välkända svenska komikern misstänktes för våldtäkt. Nu läggs förundersökningen ned. Foto: TT

Åklagarmyndigheten har beslutat att lägga ned förundersökningen gällande den svenska komikern som varit misstänkt för bland annat våldtäkt.


Läs mer

Den välkända svenska komikern har varit misstänkt för sexualbrott som ska ha skett under perioden 2013-2017. Komikern ska ha blivit anmäld av ett antal personer i höstas, då även förundersökningen inleddes, enligt Expressen.

"Bevisproblem"

I ett pressmeddelande säger kammaråklagare Debika Ray Berghog att anledningen till att förundersökningen läggs ned är på grund av bevisproblem.

– Skälet till att jag lägger ned förundersökningen är bevisproblem. Den misstänkta mannen förnekar brott och ord står mot ord. För att väcka åtal behövs mer stödbevisning än vad vi har fått fram i förundersökningen.

– Vi har genomfört flera utredningsåtgärder, främst flertalet förhör men även viss teknisk undersökning. Några av brotten har även preskriberats, säger kammaråklagare Debika Ray Berghog på City åklagarkammare i Stockholm.

Undersökningar har genomförsts

Under förundersökningen har det hållits förhör med den misstänkte komikern. Även tekniska undersökningar ska ha genomförts.

– Några av brotten har även preskriberats, säger Debika Ray Berghog.

Minst tre anmälningar

Komikern ska ha blivit anmäld av minst tre olika kvinnor för något som polisen rubricerar som grova brott. Flera kvinnor ska ha berättat för DN att de, under perioden 2013 - 2017, utsatts av trakasserier och övergrepp av komikern. Han ska bland annat ha skickat bilder på sin penis.

Komikern har friats från samtliga misstankar och ärendet som har gällt våldtäkt, sexuella ofredanden, köp av sexuell tjänst och olaga hot, läggs ned.

Artikeln uppdateras

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.