Ärendet rubriceras som mord
Polisen har hämtat in en person till förhör - Foto: Polisen/Google

Polisen har hämtat en person till förhör misstänkt för mordet på Lena

Förra veckan bekräftade polisen att Lena Wesström​, 45, från Örebro hittats död bakom ett bullerplank. Nu har polisen hämtat in en person till förhör, som är skäligen misstänkt för mord.


Under tisdagsmorgonen, den 29 maj, meddelade polisen på sin hemsida att en person har hämtats in till förhör. Personen är skäligen misstänkt för mordet på Lena Wesström, 45. 

– Man ska hålla förhör med den personen under förmiddagen, därefter kommer åklagare fatta beslut om den personen ska anhållas eller släppas på fri fot, säger Christina Hallin, som är presstalesperson vid polisen, till Aftonbladet

För ett par veckor sedan anmäldes Lena, från Örebro försvunnen. I hopp om att hitta henne gick polisen ut med namn och bild för att få allmänhetens hjälp.

Men några dagar senare så hittades en kropp bakom ett bullerplank, bara hundra meter från 45-åringens bostad. Polisen kunde sedan bekräfta efter rättsmedicinalverkets undersökning att det var Lena som hade hittats död.

Polisen har hämtat in en person till förhör. Bildkälla: Polisen

I samband med att Lena anmäldes försvunnen så beslagtog polisen en bil till en manlig bekant till 45-åringen. Bilen togs in för teknisk undersökning och ägaren anhölls, men släpptes av polisen några timmar senare, rapporterar Expressen. 

Här kan du läsa mer om händelsen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.