Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

24-årige Ludvig är försvunnen - nu har hans ryggsäck hittats

- 05/06/2018, 22:23

Ludvig Iresund har varit försvunnen från Kalix i Norrbotten sedan i juli 2017. Nu har Missing People hittat en ryggsäck som tillhör 24-åringen. Polisen söker i dagarna med hund och helikopter.

Det var i juli 2017 som polisen bestämde sig för att gå ut med bild och signalement på 24-årige Ludvig Iresund. Han försvann från Kalix, Norrbotten, där han hade både en lägenhet och jobb. 

– Det finns inte några konkreta misstankar om brott ännu, sa Lars Öberg, hos polisen i Norrbotten, till Nyheter24 vid händelsen.

Senare samma månad hittades en svart cykel som ska ha tillhört den försvunna 24-åringen. Men där tog det stop. 

Tills nu. 

Nu har polisen hittat en ryggsäck som de tror tillhör Ludvig, skriver NSD.

Ludvig Iresund
Försvunna Ludvig Iresund. Bildkälla: Polisen

Missing people, en frivillig organisation som hjälper anhöriga att hitta försvunna personer, har anordnat flera sökinsatser och skallgångar för att hitta Ludvig men inte lyckats. Under måndagskvällen hittade de en mans ryggsäck som ska vara Ludvigs, skriver Piteå tidning.  

Till Nyheter24 säger Kristina Sjöström hos polisen att det fortfarande inte finns några misstankar om brott. Ryggsäcken hittades inte i direkt närhet till cykeln, så polisen väljer nu att fortsätta sökningen i området där väskan hittats.  

- Igår sökte vi området med hund och även helikopter, idag har vi haft flera hundpatruller på plats i närområdet och vi har inte gjort några fynd. Vi kommer fortsätta söka också imorgon och så får vi se hur vi gör på onsdag, säger Kristina Sjöström. 

Har du sett Ludvig? 

Ludvigs mamma anger att Ludvig är cirka 185 centimer lång, smal och väger ca 70-75 kilo. Senast hon såg honom hade han brunt lockigt hår ned till axlarna och mörkt skägg. Han är ofta klädd i pösiga kläder. Han kan ha haft på sig en stickad mössa när han försvann. 

Ring då polisen på 114 14.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att det har gått ett år sedan 22-årige Patrik försvann på väg till Malmö och även Rebekah som anmäldes försvunnen - för att sedan dyka upp i TV-rutan

TV: Skepp sökte efter saknade MH370 - försvann spårlöst

Har du läst om hans försvinnande tidigare?