Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif GW Persson har släppt ett eget rödvin – så gott är det

- 09/06/2018, 17:17

Leif GW Persson är allas favorit när det kommer till att lösa brott. Men det inte alla vet är att han är en vinkännare, och nu släpper han sitt eget rödvin, "GW:s röda". Vi har testat vinet för att se om det håller måttet.

Leif GW Persson är en fena på att lösa brott och skriva böcker, men visste du att han också kan ett och annat om vin? Det blir tydligt nu när han släpper sin första egna vinflaska: "GW:s röda". 

Vinet beskrivs som ett lätt rödvin med mycket karaktär som passar bra till sommarens grillrätter. Det ska ha en eldig smak med smak av röda bär och mogna frukter. 

"Det är ett vin jag nu tagit till mitt hjärta och min gom" kan man läsa i beskrivningen på baksidan av vinflaskan, som är skriven av Leif GW Persson själv.

I pressmeddelandet kan man läsa att det portugisiska vinet från regionen Tejo är en blandning av druvorna Aragonez, Castelão och Cabernet Sauvignon och enligt Leif själv ”en gåva till livet”

– GW:s röda är ett bra rött vin, bättre än så blir det faktiskt inte, säger GW Persson i pressmeddelandet om vinets smak och karaktär.

Nyheter24 har testat vinet med tre av redaktionens största vinkännare och vinälskare. Henrik Eriksson menar att vinet verkligen kommer att passa fint till grillat och rekommenderar alla som gillat rött vin att prova det. 

– Jag tycker att det doftar varmt, säger Nyheter24:s vinälskare Aretha Bergdahl.

Simon Lundberg som är en van testare på Nyheter24 nämner vinets aromatiska och romantiska karaktär. Han framhåller vinets eldiga smak som också finns med i beskrivningen. 

Från och med den 29 maj går "GW:s röda" att beställa på Systembolaget och det kommer att kosta 109 kronor. 

Kolla in testat ovan för en mer utförlig beskrivning och testarnas betyg på "GW:s röda".

Ska du prova GW:s röda?