Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skogsbränder härjar – räddningstjänsten söker frivilliga i arbetet

Nyheter | 17/07/2018 10:52

Stora skogsbränder rasar runt om i landet. Situationen är kritisk på flera håll, detta har gjort att räddningstjänsten nu söker frivilliga att delta i släckningsarbetet i Pålgård.

Stora skog- och markbränder härjar på ett 40-tal platser i Sverige. Situationen är extrem och på fyra platser är läget kritiskt. Detta har gjort att räddningstjänsten nu söker hjälp från frivilliga, skriver SVT

Det är Räddningstjänsten i Jämtland som på sin hemsida går ut med meddelandet om hjälp från allmänheten. De söker frivilliga att delta i släckningsarbetet främst vid den stora skogsbranden i Pålgård i Ragunda kommun, men också i Härjedalen. Pålgård är ett av de områdena där ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har skickats ut, här kan du läsa om alla bränder som pågår i Sverige just nu.

Räddningstjänsten och hemvärnet jobbar just nu febrilt med att släcka de enorma skogsbränderna i Ragunda kommun, arbetet tär på krafterna och de söker nu frivilliga att hjälpa till. Man söker 20 personer som kan hjälpa till under dagarna tisdag, onsdag och torsdag. Man behöver hjälp vid fyra olika klockslag under dagarna.

Den som vill delta i släckningsarbetet ska vända sig till Ragunda kommuns kundtjänst och vara över 18 år och vid god hälsa.

Skulle du vilja hjälpa till i släckningsarbetet?