Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu höjs bensinpriset – igen

- 25/06/2018, 18:46 -

Priset för bensin höjs igen – detta för tredje dagen i rad. Nu är priset snart uppe i 16 kronor per liter.

De ledande bensinbolagen har för tredje vardagen i rad höjt priset på bensin. Detta har resulterat i att en liter bensin snart är uppe vid 16-kronorsstrecket. Efter höjningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade bensinstationer 15,81 kronor. 

Trots höjningen av bensinpriset står priset för diesel och etanol oförändrat på 15,61 respektive 10,36 kronor per liter, skriver Aftonbladet.

Bensinpriset höjs

Enligt Ulf Svahn som är vd på Svenska petroleum och biodrivmedel institutet beror prisökningen troligtvis på att världsmarknadspriset steg under fredagen. 

– Det steg med fem dollar per ton. Även dollarpriset har gått upp. Det är det som slår just nu, säger Ulf till Aftonbladet.

Det är inte bara bensinpriset som går upp även elpriset stiger – läs mer om det här.

Att bensinpriset går upp på sommaren är ingen ovanlig företeelse. Då många semestrar och utnyttjar sin bil till fullo under sommarhalvåret brukar också bensinpriset öka. 

– Antingen har vi tur eller så finns det en större risk för att priset ska stiga lite till, säger Ulf Svahn.

Förra sommarens ökning av bensinpriset blev 75 öre per liter. För tillfället ligger ökningen denna sommar bara på 47 öre per liter.

I sommar har också fordonsskatten ändrats – här är allt du behöver veta om den höjda skatten.

Är det för dyrt med bensin?