6 saker att spendera pengar på
6 saker du borde lägga dina pengar på i 20-årsåldern - Foto: Unsplash

6 saker du borde lägga dina pengar på i 20-årsåldern

Resor, sparande och upplevelser. Det är några saker du borde lägga dina pengar på när du är i 20-årsåldern istället för att köpa materiella saker som kommer samla damm.


Att börja jobba, tjäna egna pengar och behöva vara ekonomisk kan vara både roligt och tufft. För det är lätt att spendera pengarna på lite allt möjligt utan att faktiskt tänka på vad man faktiskt borde lägga pengarna.

Det är något som Elite Daily har skrivit om och här är sex saker du borde lägga dina pengar på i 20-årsåldern som du inte kommer att ångra senare. 

Utbildningar som kostar

Om du har spanat in en utbildning som kostar pengar men som du gärna vill gå så kan det verkligen vara värt det. För trots att det kanske handlar om mycket pengar så får du en utbildning du vill ha och din karriär är viktig. 

Upplevelser 

Ett misstag som är lätt att göra är att lägga pengarna på materiella ting istället för upplevelser. Men om du tänker efter så är kanske minnet av en fin eller kul upplevelse bättre än en dyr klänning som kommer hänga kvar i garderoben med prislappen kvar? 

Betala tillbaka dina föräldrar 

Unna dina föräldrar något fint och visa uppskattning och betala tillbaka för alla gånger de har ställt upp och hjälpt dig. Kanske börja betala hyra hemma eller bjud på en biokväll? 

Resor 

Precis som med upplevelser så är det också väldigt värt att lägga pengarna på resor när du är i 20-årsåldern. Res runt, utforska, skapa minnen, njut och lev. 

Spara

När lönen kommer så kan det vara lockande att gå ut och käka, unna sig något och bara leva. Men att spara pengar till senare i livet är så bra. Det kanske inte låter så kul nu, men oj vad du kommer tacka dig själv i framtiden om du sparat ihop en del.

Donera pengar 

En annan sak du kan göra med dina pengar är att börja volontärjobba och donera pengar till ändamål du brinner för. 

Ta hand om ditt husdjur

Alla vet att ett husdjur gör allt så mycket bättre. Men om du har ett husdjur så var noga med att din fluffboll faktiskt får vad den behöver, för att ha ett husdjur medför mycket ansvar. 

Läs också: Så mycket måste du tjäna för att ha råd att köpa en etta i Stockholm

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lägger du pengar på de här sakerna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Börsen i Köpenhamn i lågor

Det brinner i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.