Onsdag 17 Aug
Stockholm

Så gör du för att välja den perfekta vattenmelonen

Vattenmelon
Hitta en perfekt vattenmelon. Foto: Shutterstock

Den ska vara vattnig och söt men inte för vattnig eller för söt. Det är inte lätt att välja den perfekta vattenmelonen när du är ute och handlar. Men det finns tips och tricks.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är jättevarmt ute och viktigt att få i sig i vätska. Godaste och roligaste sättet att få i sig den stora mängden vatten? Att äta vattenmelon såklart!

Men hur ska man egentligen tänka när man väljer vattenmelon i butiken? Du ska köpa något som väger flera kilo så självklart är det viktigt att det blir en riktigt god melon.

Att hitta en god vattenmelon är viktigt. Bildkälla: Shutterstock

Nyheter24 har samlat lite tips och tricks så att du vet hur du ska tänka: 

Välj en melon som är dov i färgen 

Hitta en vattenmelon som istället för att vara lite skinande är dov i färgen. Se också efter att den har fin form. Konstiga bucklor eller missformningar kan vara ett tecken på att den fått dåligt med sol eller vatten. 

Leta efter en gul fläck

En stor och mörk gul fläck är ett tecken på att vattenmelonen har fått växa till sin fulla storlek. Fläcken kommer efter att ha varit på marken – där den växer. En vit fläck är bättre än ingen fläck men en gul och stark i färgen är allra bäst. 

Vattenmelonen ska vara dov i färgen. Bildkälla: Shutterstock

Känn på tyngden

Det här låter lite luddigt men du ska välja en vattenmelon som är tyngre än den verkar. Testa att jämföra mellan olika meloner. 

Lyssna på vattenmelonen

Håll melonen en bit från kroppen och knacka på den lätt. Nu blir det kanske lite svårt men vattenmelonen ska låta ihålig och inte fylld. Låter vattenmelonen fylld så är det för att den inte är mogen och istället fylld med vatten. 

Lyssna på vattenmelonen. Bildkälla: Shutterstock

Källa: New York times

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför du inte ska äta äpplen på kvällen och om att växter känner när de blir tuggade på

Älskar du vattenmelon?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.