Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gör du för att välja den perfekta vattenmelonen

Så väljer du den perfekta vattenmelonen.
1 av 1

Tips för att välja den rätta vattenmelonen

Unsplash

Nyheter | 01/07/2018 11:20

Den ska vara vattnig och söt men inte för vattnig eller för söt. Det är inte lätt att välja den perfekta vattenmelonen när du är ute och handlar. Men det finns tips och tricks.

Det är jättevarmt ute och viktigt att få i sig i vätska. Godaste och roligaste sättet att få i sig den stora mängden vatten? Att äta vattenmelon såklart!

Men hur ska man egentligen tänka när man väljer vattenmelon i butiken? Du ska köpa något som väger flera kilo så självklart är det viktigt att det blir en riktigt god melon. 

Nyheter24 har samlat lite tips och tricks så att du vet hur du ska tänka: 

Välj en melon som är dov i färgen 

Hitta en vattenmelon som istället för att vara lite skinande är dov i färgen. Se också efter att den har fin form. Konstiga bucklor eller missformningar kan vara ett tecken på att den fått dåligt med sol eller vatten. 

Leta efter en gul fläck

En stor och mörk gul fläck är ett tecken på att vattenmelonen har fått växa till sin fulla storlek. Fläcken kommer efter att ha varit på marken – där den växer. En vit fläck är bättre än ingen fläck men en gul och stark i färgen är allra bäst. 

Vattenmelon
Vattenmelonen ska vara dov i färgen. Bildkälla: Unsplash

Känn på tyngden

Det här låter lite luddigt men du ska välja en vattenmelon som är tyngre än den verkar. Testa att jämföra mellan olika meloner. 

Lyssna på vattenmelonen

Håll melonen en bit från kroppen och knacka på den lätt. Nu blir det kanske lite svårt men vattenmelonen ska låta ihålig och inte fylld. Låter vattenmelonen fylld så är det för att den inte är mogen och istället fylld med vatten. 

Källa: New York times

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför du inte ska äta äpplen på kvällen och om att växter känner när de blir tuggade på

TV: Jag åt det rekommenderade intaget grönt i en vecka – så gick det

Älskar du vattenmelon?