Onsdag 17 Aug
Stockholm

Campingsemesterns viktigaste prylar – för dig som ska tälta

Tältet är ett väldigt populärt boende på campingsemester.
Det här är grejerna du inte får glömma när du ska ut och tälta!. Foto: Pixabay, Henrik Holmberg Fotograferna Holmberg/TT & Henrik Montgomery TT/TT

Funderar du på att dra ut på en campingsemester och tälta i sommar? Då ska du definitivt inte glömma att ta med några av de här sakerna!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är sommartider och det är läge att plocka fram tältpinnarna och tillhörande tält för att ge sig ut och campa. Visst är det härligt?

Men allt är inte tjo och tjim om man glömmer vissa saker när man ger sig ut i skogen, ja eller campingplatsen då.

Nyheter24 listar de sakerna MÅSTE ha med dig när du ger dig ut på campingsemester i sommar!

1. Ett riktigt bra tält

Modell den röda croissanten som vi på Nyheter24 kallar den. Bild: Jonas Ekströmer TT/TT

Ja – det kanske låter självklart men det är det verkligen inte. Istället för att köpa första billiga tvåmannatält för 99 kronor så kan det vara en bra idé att investera i ett rejält och ordentligt tält. 

Du vill väl inte blåsa bort? Nej precis. 

– Tältet är din livförsäkring. Även på sommaren kan det bli riktigt obehagligt och rent av farligt om ditt tält inte håller för storm eller nederbörd, säger Johan Skullman i en intervju med Frilufsfrämjandet.

2. Håll kläderna torra

Det är faktiskt så att när du är ute och campar, framförallt under sommaren, så kommer du att bli blöt på ett sätt eller ett annat. Om det inte är av ett läckande tält så är det av kondensen som uppstår när du sover i tältet, lägg därtill om du sover i ett solläge, då kan värmen nästan bli outhärdlig och fukten lika så.

Därför är det viktigt att försöka hålla kläderna torra så att du slipper gå runt i skavande halvblöta paltor under dagen. För det låter inte så skönt va?

Det du kan göra är att vira in kläderna i en ICA-påse eller dylikt för att slippa det värsta av kondensen. 

3. Oömma kläder

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Bild: Pixabay

Vi vet att vi låter som din gamla skolfröken som bad er packa ned oömma kläder till utflykten med klassen i årskurs 5. Men lärarna hade en poäng i det dem sa – oömma kläder is life.

Välj komfort före stil så kommer du kroppen att tacka dig när du har campat färdigt.

4. Glatt humör

Visst – årets klyscha men även här så är det ett bra tips. Inget är värre än att vara fast med någon surmupp på en campingsemester mitt ute i ingenstans. Kan du inte vara glad? Låtsas – så kanske du lyckas lura dig själv till lyckan.

5. Ett skönt liggunderlag

Liggunderlaget är A och O eller kanske F åtminstone. Vill du sova skönt? Glöm inte att packa med dig ett liggunderlag eller en sovmadrass som du kan sova på. Liggunderlaget isolerar även mot kyla och fukt från marken.

Att sova på marken är ingen bra idé. Tro oss, vi har testat...

6. En komfortabel sovsäck

Den klassiska, blåa och fina sovsäcken. Bild: Björn Larsson Ask SvD/TT

Ska du campa så kommer du att behöva en sovsäck, helt klart. För maximal komfort och rörelsefrihet så kan en rektangulär sovsäck göra tricket. Viktigt att tänka på är att välja en sovsäck som är lagom varm i förhållande till väderlek, skriver Dechatlon.

7. Det viktigaste i alla hushåll, köksutrustningen

Korvfest. Bild: Henrik Holmberg Fotograferna Holmberg/TT

Jajamen – precis som när du fixar en ny lägga eller vad det nu än kan vara så är köket oftast det man vill ska vara tipp topp. Med en bra köksutrustning så kommer du även långt när du ska campa!

Det går att fynda billiga plasttallrikar, plastbestick och muggar som du kan använda flertalet gånger. Så se till att införskaffa det innan resan. Ta även med ett stormkök för att kunna värma maten du tar med dig!

OBS! Det råder eldförbud på flera områden i Sverige. Ska du grilla eller hantera eld, se till att kolla upp eldförbuden och var extra varsam.

Gillar du att campa?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.