Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

8 orter och platser med sjukt roliga namn

- 18/08/2018, 22:51 -

Alla som har använt Google Earth vet att det finns några ställen med sjukt roliga namn. Men vi i Sverige är inte direkt skonade från det heller ska du veta! Här är 8 sjukt roliga namn på orter i Sverige, typ.

Det finns vissa platser som är döpta av förklarliga skäl, typ som Umeå. Det går liksom en å mitt genom staden, så där var namnet en no-brainer. Men visste du att det finns en hel del ställen med några sjukt roliga och oförklarliga namn? 

Vi på Nyheter24 har samlat de bästa av de värsta namnen i Sverige.

Mensträsk

Bild på mensträsk
Här var det blött! Bild: Google

Först ut är SÅKLART Mensträsk. Alltså fine, det kanske är kiss- och bajshumor men det finns något fruktansvärt roligt i en ort som heter Mensträsk.

Hur förkortar man ens namnet? 

"Vart bor du då?"

"Ah men i mensen"

Snorrslida

Bild på Snorrslida.
Ja... vad ska man säga Bild: Google

Ja – vi kan låtsas att det är en hyllning till den isländske kungen Snorre Sturlasson och slidan han möjligtvis hade sitt svärd i (vilket det i för sig kanske är).

Eller så är det någon som försökt vara lustig och i ren årskurs 3-anda valt att döpa ett ställe till Snorrslida. 

Vi tror i alla fall på det senare alternativet.

Trosa

Bild på Trosa
Vart har vi kalsong då? Bild: Google

Ja vi vet... vad är det som är så roligt med Trosa egentligen? Svaret är: ALLT!

Det är ett ställe som är döpt efter ett par underkläder. Tänk er om en ort skulle heta Kalsong? Oh lordy, lord, det hade varit roligt!

Porrarp

Porrarp på Google Maps
Uttalas på skånska PÅÅÅAP Bild: Google

Skåningar är lite speciella, det vet vi alla sedan en tid tillbaka – men gud vad vi älskar dom ändå. Här har någon skåning nära Hässleholm kommit på idéen att döpa en ort till Porrarp! 

Stelt när man ska få ett brev hemskickat till en av sin crush...

Gubbängen

Bild på Gubbängen
Här hänger gubbsen som mest. Bild: Google

Det finns något så fint med ett ställe som heter Gubbängen. Men också något OERHÖRT roligt – ta inte illa upp nu Stockholmare, men att döpa något till Gubbängen är inte riktigt klokt.

Vad blir nästa namn, Tantängen? 

Vittulajäkel

Bild på Vittulajäkel
Perkele! Bild: Google

Varning för EXTREM pubertal humor här men låt gå ändå. I mellanstadiet så gick det rikskända ryktet runt att det finska ordet "voi vittu" betyder smör... ja du vet.  Vilket naturligtvis inte stämmer. 

Däremot så ringer nostalgiklockan i huvudet när man hör att det finns en ort som heter Vittulajäkel och man kan inte hjälpa att tänka tillbaka till skolgången och skratta lite för sig själv.

Bubblare som är för bra för att inte vara med

Ja det finns vissa orter/vägar/namn som helt enkelt är för bra för att inte få en plats på den här listan. Så är det bara. Så varsågoda! 

Grisolles, Frankrike

Haha fransoserna ändå! De visar gång på gång med deras finurliga ord och namnsättningar att de också vill vara med och leka.

C'est trés heureux! Haha.

Kung Chulalonkorns väg

Till sist, men verkligen inte minst, så har vi Kung Chulalonkorns väg. Och ja –  den existerar. Vart? I Jämtland!

Du kan hitta vägen i Utanede, nästintill en paviljong som är tillägnad Konungen Chulalongkorn. Och varför både paviljongen och vägen är där – det är en lång historia. Men det involverar en kung från Siam som älskade att resa!

Dessa orter är ju roliga att namedroppa på en fest! Förresten om du är på en fest och inte riktigt känner någon så kan dessa frågor vara bra att ställa för att starta en konversation.