Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen söker efter " porrsurfande " skåningar

- 27/07/2018, 15:38 -

Polisen i Malmö söker nu folk som mottagit hotfulla utpressningsmejl från personer som hotar att hänga ut internethistorik.

Att vara ute på nätet är kul. Men det finns tyvärr folk där ute som gärna vill lura en på pengar och till och med pysslar med utpressning

Flera personer i Malmö-området har under de senaste dagarna mottagit obehagliga mejl, där någon eller några skriver att man kommit över känsliga lösenordsuppgifter. 

Men inte nog med det. Man påstår också att man har bevis för att personerna porrsurfat – och man hotar med att hänga ut personerna offentligt om de inte betalar. 

– I nuläget är det sex personer som hört av sig och sagt att de fått den här typen av mejl där någon hotar att sprida uppgifter om vilka sidor man har varit inne på, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling till Nyheter24

Hur mycket pengar utpressarna vill ha vill polisen inte gå in på, men de utsatta personerna som hört av sig hävdar att de inte alls besökt några porrsidor. Polisen vill inte gå in på hur utpressarna kommit över dessa personers mejladresser. 

Enligt Sydsvenskan har personerna som polisanmält ingen koppling till varandra, och polisen utreder det hela som utpressning. 

Tyvärr är det inte första gången något sånt här händer. 2014 åtalades en man för att ha krävt tusentals människor på pengar. Han dömdes i tingsrätten med friades i hovrätten. 

Nu söker Skånepolisen efter fler personer som fått utpressningsmejl.

– Vi har all förståelse för att det här kan kännas mycket obehagligt, men det är viktigt att man inte betalar, säger Norling till Nyheter24.

Hur ska man göra då?

– Man ska ta kontakt med polisen på 11414 och be om att få upprätta en polisanmälan. Börja där så kan vi gå vidare med det sen. 

Har du porrsurfat någon gång?