Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Regnkaos : Här badar folk mitt på stationen i Uppsala

- 30/07/2018, 11:13 -

Helgens översvämning i Uppsala kommer gå till historien. För hur ofta ser man folk som badar mitt på en tågstation?

Den här sommaren kommer inte direkt gå till historien som en av de regnigaste någonsin. Nej, rekordvärmen har orsakar skogsbränder och vattenbrist, och i torsdags var det inte ett enda moln över hela Sverige. 

Men i helgen hände något som Uppsala-borna sent kommer att glömma. Det regnade nämligen. Mycket. Jättemycket. 

Filmade översvämining

Det regnade alltså  till och med så mycket att delar av centrala Uppsala hamnade under vatten, något som fick Sarah Thorén, 27, att gå ner till centralstationen och filma lite – och det resulterade i smått historiska bilder. Videon från stationen ser du längst upp i den här artikeln. 

– Jag såg en bild på nätet på hur det såg ut nere på stan, det såg helt sjukt ut. Så då tänkte vi att vi var tvungna att åka dit. Det var verkligen skitmycket vatten, säger Sarah till Nyheter24

Och ja, det var tveklöst skitmycket vatten. Så pass mycket att glada Uppsalabor kunde bada och paddla runt i vattnet på stationen. Men hur fräscht var egentligen vattnet? Nja, inte speciellt fräscht visade det sig. 

– Det var jätteskitigt. Verkligen jätteäckligt vatten, säger Sarah Thorén. 

Men som sagt verkade det inte störa vissa, som drog på sig cyklop och simfötter och tog ett dopp med uppblåsbara plastfåtöljer. Och Sarah menar att det var bra stämning trots de stora mängderna vatten.  

– Jag vet inte om det är något speciellt med Uppsala, vi kanske har en lättsam attityd när det gäller sånthär, säger Sarah. 

Och det hela gick så långt att översvämningen blev en världssnyhet. På Reddit hamnade en bild från stationen på forumets förstasida för hela världen – något som är mycket ovanligt för svenska nyheter. 

Kommentarerna i Reddittråden är minst sagt blandade. 

"Det där är förmodligen avloppsvatten", skriver en dysterkvist. 

"I USA hade vi kallat det där ett katastrofområde", skriver en annan.

Enligt Upsala Nya Tidning ska vattnet nu på måndagsmorgonen vara bortpumpat från resecentrum i Uppsala. 

Förra veckan slogs ett värmerekord i Skåne – läs mer om det här

Längtar du efter regn?