Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Renins nya salong erbjuder frisörtjänster till kvinnor med slöja

- 01/08/2018, 18:05

Den 11 augusti håller 25-åriga Renin en invigningsfest för sin unika skönhetssalong. Salongen kommer nämligen att erbjuda ett privat rum där kvinnor som bär slöja kan klippas privat. "Mitt mål är att alla ska känna sig välkomna" säger Renin.

Den 11 augusti bjuder 25-åriga Renin in kunder till Renin Beauty Salon för en invigningsfest. Skönhetssalongen, som är belägen i Kungälv utanför Göteborg, är ganska unik. Den har varit igång i cirka fyra månader, och förutom möjligheten till fransförlängning och manikyrer, erbjuds privata frisörsrum där kvinnor med slöja kan klippa sig – något som är efterfrågat på många salonger runt om i Sverige. 

Initiativtagaren och ägaren av salongen, Renin, bor själv i Göteborg. Och trots sin till synes unga ålder har hon hunnit med väldigt mycket. 

Renin Beauty Salon.
Ett foto på Renin. Bildkälla: Privat.

Med tanke på hennes tidigare arbetslivserfarenheter, är det nog många som skulle förvånas över hennes beslut att nu satsa på skönhet på heltid. 

– Jag arbetade tidigare som undersköterska på barnakuten på Östra sjukhuset i Göteborg. Och jag har även jobbat inom äldreomsorgen. Men under tiden som jag var gravid med min äldsta son så tyckte jag det var så tråkigt att vara hemma och kände att jag behövde något att göra, förklarar hon för Nyheter24

Renin kände att hon behövde ett tidsfördriv under graviditetens sista månader, då hon inte längre kunde vara på jobbet. Och det var här som hennes intresse för skönhet skulle ta fart. 

Efter att ha läst på lite om hur man gick till väga för att bli fransstylist respektive nagelteknolog, valde Renin att ta en fransförlängningskurs. 

Renin Beauty Salong
Kundfotografier från Renin Beauty Salong. Bildkälla: Instagram

Efter kursen började Renin göra fransförlängningar på nära och kära som en hobby. Och efter ett tag insåg hon att hon, om hon valde att arbeta med fransförlängning på heltid, skulle kunna styra sitt arbete helt själv. 

– Möjligheten att vara sin egna chef, det var en fantastisk känsla. Och då slog det mig, "Varför inte starta eget?", säger Renin.

Idag, fem år efter att hon tog beslutet att öppna eget, har Renins dröm äntligen besannats. Om bara några dagar slår Renin upp porten till sin helt nya skönhetssalong. 

"Det är inte alls så som det talas om oss"

Renin som själv bär slöja tycker att det är viktigt att kunna erbjuda tjänster till alla människor. Eftersom salongen har ett privat rum för kvinnor med slöjor, kommer kvinnor som bär slöjor kunna ta av sig dem i rummet och på så sätt ta del av salongens klipptjänster i lugn och ro. 

Renin vill också uppmuntra kvinnor som bär slöja att ta steget och starta eget.

– Det känns ofta som att omvärlden tror att alla som bär slöja ska vara hemmafruar, men jag vill säga att vi kan om vi vill. Det är inte alls så som det talas om oss, säger Renin. 

Förutom Renin, kommer en två frisörer och en nagelteknolog finnas på plats på Renin Beauty Salon. Skönhetssalongen kommer att erbjuda festsminkningar, fransförlängning, klipptjänster, manikyr och pedikyr, trådning och färgning av bryn. 

För mer information om salongen kan du klicka här, eller besöka salongens Instagram.

Brukar du klippa dig hos frisör?