25-åriga Renin öppnar en skönhetssalong i Göteborg där kvinnor som bär slöja kan klippa sig.
25-åriga Renin har öppnat en unik skönhetssalong. - Foto: Unsplash/Privat (Montage)

Renins nya salong erbjuder frisörtjänster till kvinnor med slöja

Den 11 augusti håller 25-åriga Renin en invigningsfest för sin unika skönhetssalong. Salongen kommer nämligen att erbjuda ett privat rum där kvinnor som bär slöja kan klippas privat. "Mitt mål är att alla ska känna sig välkomna" säger Renin.


Den 11 augusti bjuder 25-åriga Renin in kunder till Renin Beauty Salon för en invigningsfest. Skönhetssalongen, som är belägen i Kungälv utanför Göteborg, är ganska unik. Den har varit igång i cirka fyra månader, och förutom möjligheten till fransförlängning och manikyrer, erbjuds privata frisörsrum där kvinnor med slöja kan klippa sig – något som är efterfrågat på många salonger runt om i Sverige. 

Initiativtagaren och ägaren av salongen, Renin, bor själv i Göteborg. Och trots sin till synes unga ålder har hon hunnit med väldigt mycket. 

Ett foto på Renin. Bildkälla: Privat.

Med tanke på hennes tidigare arbetslivserfarenheter, är det nog många som skulle förvånas över hennes beslut att nu satsa på skönhet på heltid. 

– Jag arbetade tidigare som undersköterska på barnakuten på Östra sjukhuset i Göteborg. Och jag har även jobbat inom äldreomsorgen. Men under tiden som jag var gravid med min äldsta son så tyckte jag det var så tråkigt att vara hemma och kände att jag behövde något att göra, förklarar hon för Nyheter24

Renin kände att hon behövde ett tidsfördriv under graviditetens sista månader, då hon inte längre kunde vara på jobbet. Och det var här som hennes intresse för skönhet skulle ta fart. 

Efter att ha läst på lite om hur man gick till väga för att bli fransstylist respektive nagelteknolog, valde Renin att ta en fransförlängningskurs. 

Kundfotografier från Renin Beauty Salong. Bildkälla: Instagram

Efter kursen började Renin göra fransförlängningar på nära och kära som en hobby. Och efter ett tag insåg hon att hon, om hon valde att arbeta med fransförlängning på heltid, skulle kunna styra sitt arbete helt själv. 

– Möjligheten att vara sin egna chef, det var en fantastisk känsla. Och då slog det mig, "Varför inte starta eget?", säger Renin.

Idag, fem år efter att hon tog beslutet att öppna eget, har Renins dröm äntligen besannats. Om bara några dagar slår Renin upp porten till sin helt nya skönhetssalong. 

"Det är inte alls så som det talas om oss"

Renin som själv bär slöja tycker att det är viktigt att kunna erbjuda tjänster till alla människor. Eftersom salongen har ett privat rum för kvinnor med slöjor, kommer kvinnor som bär slöjor kunna ta av sig dem i rummet och på så sätt ta del av salongens klipptjänster i lugn och ro. 

Renin vill också uppmuntra kvinnor som bär slöja att ta steget och starta eget.

– Det känns ofta som att omvärlden tror att alla som bär slöja ska vara hemmafruar, men jag vill säga att vi kan om vi vill. Det är inte alls så som det talas om oss, säger Renin. 

Förutom Renin, kommer en två frisörer och en nagelteknolog finnas på plats på Renin Beauty Salon. Skönhetssalongen kommer att erbjuda festsminkningar, fransförlängning, klipptjänster, manikyr och pedikyr, trådning och färgning av bryn. 

För mer information om salongen kan du klicka här, eller besöka salongens Instagram.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du klippa dig hos frisör?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.