Människor på fest
Nu är kräftsäsongen här och många har kräftskivor hemma. - Foto: Unsplash

7 grymma tips som gör din kräftskiva lyckad

Det är inte alltid lätt att fixa en fest. Hur mycket pengar ska du lägga? Hur mycket mat behöver du köpa? Här är 7 tips till hur du fixar den perfekta kräftskivan.


Det är kräftsäsong och du ska bjuda på skiva! Men hur går du tillväga för att få till den perfekta festen? Här ger Nyheter24 dig sju tips som kommer att göra dig till den bästa festvärden.

1. Bestäm budget

Hur mycket pengar vill du lägga på festen och hur mycket vill du bjuda på? Ska du ha knytis eller ska du bjuda på allt? Att sätta en budget innan festen är bra eftersom det är lätt att det kan bli dyrare än vad man tänkt sig i slutet.

2. Plats, datum och tid

Var ska du ha festen? Ska du ha den hemma hos dig eller behöver du hyra något? Vilken tid och vilket datum ska fetsen vara på? 

3. Gästlista

Vilka ska komma? Här måste du tänka efter din budget så att du kan hålla den. Du kanske inte behöver bjuda din kompis kompis om du vill ha en lite billigare fest. Skicka ut inbjudningar i tid så de inbjudna kan planera in just din fest i kalendern.

Försök att ha så mycket som möjligt klart tills gästerna har kommit så blir det lättare att njuta av festen för både dig och gästerna. Bildkälla: Unsplash

4. Planera maten

Tänk hellre för mycket än för lite mat. Det finns inget tråkigare än en fest där såväl dricka som mat tar slut alldeles för tidigt. Dessutom äter och dricker olika människor olika mycket.

Tänk också att du kanske vill bjuda på lite snacks efter maten? Popcorn, chips eller liknande.

Kolla med någon om de är vegan, vegetarian eller allergisk mot något.

5. Shoppinglista

Gör en shoppinglista med allt du behöver handla. Mat, dryck, is, dekorationer och kanske bestick?

Kom ihåg att vänta med att köpa det som är datum-känsligt till så nära festen som möjligt.

6. Tid

Förbered din tid väl. När behöver du börja laga maten? Vad tar längst tid? Tänk på att det är du som är värd och sätter stämningen på festen. Försök att ha så mycket som möjligt klart tills gästerna har kommit så blir det lättare att njuta av festen för både dig och gästerna.

7. Dags för fest

Ta hand om dina gäster men glöm inte att ha kul du också!

Se mer i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du på en kräftskiva i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kim Jong-Un övervakade kärnvapenövning

Tog felaktigt ut hundratusentals bidragskronor

En man i Örnsköldsvik tog ut totalt drygt 200 000 kronor i föräldrapenning. Problemet? Han var hemma med ett barn som inte hade rätt att vistas i Sverige, skriver Allehanda.

Omfattande översvämningar i östra Afrika

1 timme sedan
Nationalparker, hamnar och motorvägar ligger under vatten efter omfattande översvämningar till följd av skyfall i flera östafrikanska länder.

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

2 timmar sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

3 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

idag 00:36
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.