Tele2s nätverk nere i Europa – kunder utan täckning i över ett dygn

Tele2 har under det senaste dygnet fått svidande kritik från kunder som befinner sig utomlands. Det går nämligen inte att ringa, skicka sms eller surfa via mobilnätet.


Under det senaste dygnet har många kunder hos Tele2 som befinner sig utanför Sverige rasat mot bolaget. Anledningen till ilskan beror på att det inte går att ringa, sms:a eller surfa på Tele2s nätverk om man befinner sig utomlands, skriver DN.

Eftersom mobiltelefonoperatören Comviq tillhör Tele2 och går under samma nät, har även dessa kunder drabbats. 

I nuläget vet man inte vad störningarna beror på och finns det fortfarande ingen prognos för när problemet kommer att vara löst. 

Både kunder hos Tele2 och Comviq rapporterar om nätproblem. Foto: Isabell Höjman / TT

Företaget har gått ut i alla sina sociala medie-kanaler för att informera sina kunder om situationen och Johan von Heijne, jourhavande presstalesperson på Tele2, uppmanar alla som drabbas att uppsöka plaster med wifi för att kunna kommunicera via mobilen. 

Under inlägget delar kunder ut svidande kritik mot bolaget. 

"Om ni ser allvarligt på detta, så kan jag lova er att ni är inte i närheten av hur allvarligt jag ser på det! Jag har en tonårsson som är utomlands och som jag inte kan få tag på sen ett dygn. Detta är inte okej!!" skriver en person till företaget på Facebook.

Men vissa menar att det ibland blir fel och att det är orimligt att reagera så starkt mot företaget. 

"Alla som gnäller om sina ungar som prompt måste ha internet - ni kanske ska fundera på om det verkligen är så nyttigt med ett ständigt uppkopplat barn? Med det sagt ska ju naturligtvis tjänster som man betalar för fungera, men saker kan hända!" skriver en användare. 

– Vi är medvetna om att många är drabbade och kan bara hoppas på att det löser sig så snart som möjligt. Vi har all tillgänglig personal i arbete, fortsätter von Heijne, säger han i en intervju med DN. 

Tele2 förklarar att det i nuläget pågår en felsökning hos alla underleverantörer, men att man inte vet när det kommer att vara återupprättat. 

Det är fortfarande oklart hur måna kunder som drabbats. 

Uppdatering 15:40

Enligt information från Tele2s hemsida verkar man nu ha hittat orsaken till problemet. Som svar på en Facebook-kommentar skriver bolaget:

"Vi har konstaterat att felet grundar sig i att en av våra internationella underleverantör genomförde en teknisk uppdatering under fredagen som påverkade oss, och andra globala operatörer, negativt. Vi lider dessvärre fortfarande av komplikationer som följd av detta och vi jobbar fortsatt intensivt tillsammans med underleverantören för att se till så alla ska återfå full funktionalitet. Vi ser fortsatt väldigt allvarligt på detta och det har vår högsta prioritet.". 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Tele2?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.