Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 saker som händer 2019 om du är född 1994

- 20/08/2018, 18:41 -

Föddes du 94? Då fyller du 25 år nästa år. Här är 10 saker som händer 2019 om du föddes 1994.

1. Du fyller 25 år

Vi börjar med det mest självklara och härliga, äntligen fyller du 25 år. Plus, om fem år fyller du 30 år. Du börjar bli färdig med de lynniga 20-24-åren och kan se fram emot den självsäkrare delen av dina 20-någonting. 

2. Du tog studenten för 6 år sedan

Ja, så lång tid har det gått sedan du sprang ut med din mössa, sjöng och grät av glädje. Och tänk vad otroligt mycket du hunnit med sedan dess!

3. Justin Bieber 

Lil Uzi Vert, Justin Bieber, Harry Styles, Dakota Fanning.
Några av stjärnorna som föddes 1994. Bildkälla: TT Jordan Strauss, Invision / TT Jordan Strauss, Invision / TT Eric Jamison, Invision / TT Richard Shotwell/Invision

Ja, Justin Bieber är också 94:a så nästa år fyller ni 25 år båda två. Grattis! Några andra som fyller 25 nästa år är Harry Styles, Dakota Fanning, Ansel Elgort och Lil Uzi Vert

4. Adoption

För att få adoptera barn lär man vara minst 25 år gammal. Så om det är något du känner att du vill göra så behöver du bara vänta ett år till innan du kan påbörja processen. Här kan du läsa mer om hur adoption går till. 

5. Sterilisera 

Även om det inte är supervanligt, så har man i Sverige rätt att bli steriliserad efter att man fyllt 25. Enligt svensk lag har du rätt att välja sterilisering om du bär på en ärftlig sjukdom, riskerar en farlig graviditet, eller vill korrigera ditt kön. Och om det är något du känner att du vill göra så kan du påbörja processen nästa år. Du kan läsa mer om detta på 1177

6. Få reklam som innehåller alkohol

Inte så roligt att få mer reklam kanske, men faktum är att du nästa år kommer att börja få reklam som innehåller alkohol.

7. Halvvägs till 50

Ja, du läste rätt och det går inte att förtränga. Nästa år är du halvvägs till 50 år. Men du vet ju att du har dina bästa år framför dig, så det är inget att må dåligt över. 

8. Snart blir det dyrt 

Flygresa.
2020 blir det dyrare med tåg- och flygresor. Bildkälla: Unsplash

När du är 25 år är det bra att passa på att resa, för nästa år (alltså år 2020) när du är 26 år så kommer du inte längre att räknas som ungdom på exempelvis resor med SJ och SAS. 

9. Du fyller 25 samma år som några riktigt fantastiska filmer

Pocahontas, Lejonkungen, Forrest Gump och Pulp Fiction är bara några av gulklimparna som syntes på biosalonger runtom i världen året du föddes. Inte så konstigt egentligen, 1994 var uppenbarligen ett riktigt bra år. 

10.  Du blir vuxen (vetenskapligt sett)

Studier visar att hjärnan växer klart kring 25-årsåldern. Och med det kommer bättre impulskontroll, en bättre förmåga att planera och prioritera rätt. Med andra ord har du optimerat din chans att sätta upp delmål och mål för att nå dina drömmar. 

Bara roliga saker att se fram emot nästa år!