Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stormen Johanne är här – så påverkas du där du bor

- 10/08/2018, 21:40 -

Stormen Johanne har dragit in över Sverige och leder till oväder och problem runt om i landet. Så här påverkas du av stormen just där du bor.

Den svenska sommaren har varit den varmaste på 260 år och det har du säkert märkt också. Men tidigt på fredagsmorgonen så utfärdades fyra klass 1-varningar för kraftig åska i Uppsala och Stockholms län, varningarna gällde både inåt landet och vid kusten. 

Stora regnmängder och hårda vinbyar kan ställa till det. Det också också hända att åskan blir så pass kraftig att den kan leda till stora störningar i el- och telefontrafiken, här kan du läsa mer om det.

Under gårdagen drog även stormen Johanne in över Sverige och har resulterat i att flera vädervarningar har utfärdats. 

Blixtar nära Turning Torso i Malmö
Turning Torso i Malmö. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Publikinsläppet till festivalen Way out west som hålls i Göteborg tvingades även skjutits fram två timmar på grund av ovädret, skriver Aftonbladet. Men det är inte bara där som stormen har orsakat problem. I Södermanland, Gotland, Uppsala och Stockholm utfärdade man tidigare klass 1-varningar för kraftig åska, men varningen togs  tillbaka. 

Tågtrafiken påverkas

Corren rapporterar att tusentals personer blev strömlösa i Östergötland under fredagsmorgonen på grund åskan. Klass 1-varningar för kuling har utfärdats längs Östersjökusten, Öresund, Bottenviken, Bottenhavet och Kattegatt. Personer med fordon som kan vara känsliga för vind varnades även att köra över Öresundsbron. 

Det har även utfärdat klass 1-varningar för hårda vindbyar i Västra Götaland, Göteborg, Bohuslän och på västkusten.

Tågtrafiken i landet har också påverkats av stormen Johanne och tåg mellan Uddevalla och Strömstad har ställts in. Tåg som går mellan Göteborg och Uddevalla, i båda riktningarna, har också påverkats. 

Borås djurpark var även tvungna att utrymma besökarna från djurparken, skriver Aftonbladet. 

Märks stormen av där du bor?