Så påverkar du av stormen Johanne
Stormen Johanne har dragit in över Sverige - Foto: Johan Nilsson/TT

Stormen Johanne är här – så påverkas du där du bor

Stormen Johanne har dragit in över Sverige och leder till oväder och problem runt om i landet. Så här påverkas du av stormen just där du bor.


Den svenska sommaren har varit den varmaste på 260 år och det har du säkert märkt också. Men tidigt på fredagsmorgonen så utfärdades fyra klass 1-varningar för kraftig åska i Uppsala och Stockholms län, varningarna gällde både inåt landet och vid kusten. 

Stora regnmängder och hårda vinbyar kan ställa till det. Det också också hända att åskan blir så pass kraftig att den kan leda till stora störningar i el- och telefontrafiken, här kan du läsa mer om det.

Under gårdagen drog även stormen Johanne in över Sverige och har resulterat i att flera vädervarningar har utfärdats. 

Turning Torso i Malmö. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Publikinsläppet till festivalen Way out west som hålls i Göteborg tvingades även skjutits fram två timmar på grund av ovädret, skriver Aftonbladet. Men det är inte bara där som stormen har orsakat problem. I Södermanland, Gotland, Uppsala och Stockholm utfärdade man tidigare klass 1-varningar för kraftig åska, men varningen togs  tillbaka. 

Tågtrafiken påverkas

Corren rapporterar att tusentals personer blev strömlösa i Östergötland under fredagsmorgonen på grund åskan. Klass 1-varningar för kuling har utfärdats längs Östersjökusten, Öresund, Bottenviken, Bottenhavet och Kattegatt. Personer med fordon som kan vara känsliga för vind varnades även att köra över Öresundsbron. 

Det har även utfärdat klass 1-varningar för hårda vindbyar i Västra Götaland, Göteborg, Bohuslän och på västkusten.

Tågtrafiken i landet har också påverkats av stormen Johanne och tåg mellan Uddevalla och Strömstad har ställts in. Tåg som går mellan Göteborg och Uddevalla, i båda riktningarna, har också påverkats. 

Borås djurpark var även tvungna att utrymma besökarna från djurparken, skriver Aftonbladet. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Märks stormen av där du bor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.