Söndag 28 Nov
Stockholm

Olof Röhlander: "Det är viktigt att dra på sig något misstag"

Olof Röhlander är sommarvärd i P1
Olof Röhlander är bordtennisproffset som sadlade om till mental tränare. Foto: Instagram/olofrohlander och Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Han är bordtennislegend, norrlänning, mental coach och vet hur man ska njuta av livet fullt ut. Han tycker att man ska tillåta sig att misslyckas några gånger. Det är såklart Olof Röhlander vi pratar om. Han är just nu aktuell som sommarvärd i P1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Olof Röhlander är bordtennisproffset från Norrland som sadlade om till mental tränare och författare. Han föddes i Matfors år 1976 och det är också där både hans böcker och föredrag börjar sin historia. Matfors ligger utanför Sundsvall och Olof tycker att det är viktigt att komma ihåg sina rötter.

Olof tävlade i bordtennis under tolv års tid och hans tränare Stellan Bengtsson är en av anledningarna till att Olof har den attityden till livet som han har idag. 

– Stellan sa alltid att det inte är förrän du gör något fullt ut som det händer något av verkligt värde. Ska du göra det du sagt du vill, ska du göra det till varje pris, berättar Olof i sitt sommarprat.

Nu bor Olof i Stockholm och föreläser om mental hälsa. I sitt sommarprat i P1 pratar han om just mental hälsa, sin bordtenniskarriär och hur man ska njuta av livet.

Olof pratar också mycket om att alla vill ha en bra dag, men vad är en bra dag? 

– En bra dag innefattar ofta en inre seger. Som att stryka något som känns jobbigt på sin to-do lista. Man behöver en plan för att må bra, annars lämnas allt till slumpen, säger Olof i sitt sommarprat.

Han fortsätter:

– Det är viktigt att dra på sig något misstag då och då. Istället för att vara bäst på allt, sänk ribban en aning och gå för good enough. Då lämnar du utrymme för acceptans och misstag. 

Här är Olofs tre tips för att må bra:

1. Framrutan ska vara större än backspegeln 

2. Lita inte på slumpen 

3. Kosta på dig ett misstag då och då

Olof Röhlander sommarpratar den 17 augusti, poddversionen av programmet släpps 07:00 och sommarprogrammet sänds i P1 klockan 13:00 samma dag. Här kan du lyssna på Olof Röhlander sommarprat i P1.

Thure Lindhardt är en av skådespelarna från den berömda serien Bron. Han sommarpratade tidigare om att han är rädd för döden, om andlighet och om Bron. 

– Jag vill inte dö före mina vänner, men samtidigt vill jag inte se dem dö. Jag vill helt enkelt inte att döden ska existera, sa Thure i sitt sommarprat i P1.

Här kan du läsa mer om Thure.

Se mer i klippet ovan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela