Tisdag 30 Nov
Stockholm

Lärare döms för sexbrott mot barn – får åtta månaders fängelse

Lärare dömd för sexbrott mot barn men får bara åtta månaders fängelse
Lärare döms för sexbrott mot barn. Foto: TT

En lärare i Västmanland har nu dömts till åtta månader för sexbrott mot fyra barn som gått på hans skola.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 40-årig man som tidigare arbetat som lärare på en skola i Västmanland har dömts till åtta månaders fängelse för bland annat sexuellt övergrepp mot barn. Han stod även misstänkt för våldtäkt mot barn, men friades från det i Tingsrätten, rapporterar SVT.

Den 40-åriga mannen ska betala ut ett skadestånd på totalt 85 000 fördelat på de fyra barnen, och döms till åtta månaders fängelse. Bland annat ska läraren ha masserat en 14-årig flicka i hennes underliv, samt skickat sexuella meddelanden över nätet till barn. 

Läraren döms för sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn, för sexuell posering och sexuellt ofredande i två fall. 

Mannen ska, enligt åtalet, ha förgripit sig på fem barn som alla var yngre än 15 år gamla. Han döms nu i Västmanlands tingsrätt för sexbrott mot bara fyra av dem. 40-åringen ska ha begått brotten mellan 2012 ändra fram till 2017.

Men trots allt läraren har gjort och dömts för, så tycker inte tingsrätten att det finns tillräckligt med bevis att döma mannen för våldtäkt mot barn, som han stod åtalad för mot en av flickorna. Anledningen till friande ska vara bristen på teknisk bevisning. Han frias också för ett fall av sexuellt utnyttjande och ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering.

Mannen ska tidigare ha nekat till brott och krävt att bli frisläppt. 

Om du vet att ett barn har blivit utsatt för sexuella övergrepp ska du vända dig till polisen eller socialtjänsten. 


En annan dom som har upprört var när två föräldrar greps efter att ha brutalt misshandlat sin åtta månader gamla dotter under minst två tillfällen. De dömdes till två och ett halvt år i fängelse. Läs mer om det här.

Eller i september 2016 när det kom en svårt skadad bebis in till sjukhuset i Kristianstad, men hennes liv gick inte att rädda. Hovrätten dömde pappan till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel. Läs mer om det här.

Tycker du straffet räcker?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela