En svensk lagbok
Föräldrarna dömdes för vållande till sin bebis död. - Foto: TT

Bebisen avled på sjukhus – nu döms pappan från Kristianstad

I september 2016 kom en svårt skadad bebis in till sjukhuset i Kristianstad, men hennes liv gick inte att rädda. Nu har hovrätten dömt pappan till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel.


I september 2016 åkte två unga föräldrar, 22 och 24 år gamla, in till sjukhuset i Kristianstad efter att de upptäckt att deras bebis var livlös

Bebisen var svårt skadad när hon kom in till sjukhuset. Det visade sig att flickan, som var drygt en månad gammal, hade hjärnblödningar och fler än 20 fakturer, både gamla och nya. 

Men hennes liv gick inte att rädda. 

Föräldrarna misstänktes först för mord, och nekade till att de hade utsatt flickan för våld. Senare ändrades brottsrubriceringen till synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

De båda friades av från åtalspunkterna av tingsrätten förra året, eftersom det inte fanns bevis för att paret ska ha misshandlat dottern.

Men den domen överklagades.

Under måndagen kom domen och pappan döms till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel i hovrätten. Mamman frikänns från misstänkarna. 

Hovrätten instämmer i tingsrättens uppfattning och båda föräldrarna frikänns för vållande till annans död.

Läs även: Unga föräldrarna åtalas för vållande av sitt barns död – det här vet vi

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fick barnets pappa rätt straff?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.