Stockholm

Gröna Lunds nya attraktion "Snake" – mest intensiva hittills

Attraktionen kommer bara vara tillgänglig under 2019
Gröna Lunds kommande attraktion "Snake" är en av de mest intensiva hittills. Foto: Jessica Gow/TT/Gröna Lund

Nästa år får Gröna Lund en ny åktur som ser ut att vara helt sjuk. Attraktionen "Snake" kommer dock bara att finnas under 2019. Så vill du åka den får du se till att ta dig till "grönan" nästa år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vill du snurra 40 meter upp i luften i 80 kilometer i timmen? Då kommer du nog att älska Gröna Lunds kommande värstingåk. 

I ett pressmeddelande den 29 augusti bekräftade Gröna Lund att tivolit kommer få en ny attraktion nästa år. Men vill man åka den nya åkturen som heter "Snake" så får man verkligen passa på nästa år, för den kommer vara vara tillgänglig 2019. 

Just den här typen av attraktion kallas för "Chaos Pendle" och i "Snake" sitter man i en gondol som snurras 40 meter upp i luften i hela 80 kilometer i timmen – och åkarna utsättas för 4,3 G-krafter. 

Snake kommer vara en av Gröna Lunds mest intensiva hittills. Bildkälla: Gröna Lund

Gondolen sitter ute på en pendelarm och snurrar och ingen åktur kommer att vara den andra lik då gondolen snurrar fritt och hur just ni kommer snurra beror viktfördelningen, skriver Gröna Lund i pressmeddelandet. 

Åkturen, som kommer ha premiär i april nästa år, är Gröna Lunds mest intensiva hittills. Gröna Lunds nästa stora berg- och dalbana kommer att ha premiär 2021, och "Snake" kommer att placeras på området där man förbereder för den. 

– Vi vill bjuda våra gäster på en riktigt häftig attraktion nästa år, och det här är nog bland de mest intensiva åkupplevelser man kan utsätta sig för. Den kommer bara stå på Gröna Lund under säsongen 2019, så jag hoppas att alla som vill och vågar tar chansen och kommer och åker den, säger Magnus Widell, VD på Gröna Lund, i pressmeddelandet. 

Kolla i videon ovan för att se attraktionen. Och ja, om du är sugen på att åka Snake så vet du var du ska någonstans 2019. 

Du kanske också vill läsa om Lisebergs senaste attraktion Valkyria som slår Europa-rekord? Då kan du läsa mer om det här. Eller om Gröna Lunds reklam inför förra halloween som stoppades för att den var för läskig? Här kan du läsa mer om det.

Kommer du våga åka Snake?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.