Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 grymma tips på hur du maxar matlådan till mer lockande

Nyheter | 23/09/2018 08:18

Är du den personen som inte gillar att ta med matlåda till jobbet eller skolan? Det sinar i plånboken och du kanske egentligen inte har råd att äta ute varje lunch. Här är 6 grymma tips på hur du maxar matlådan till mer lockande och sparar pengar.

Visst är det roligare och kanske enklare att köpa lunch men hur kul är det att stå i kö superlänge när magen väl kurrar och sen betala minst 100 kronor. Visste du att du kan spara runt 20 000 kronor på att inte köpa mat ute utan att ta med matlåda.  Här är 6 grymma tips på hur du maxar matlådan till mer lockande och sparar pengar.

1. Tråkigt kladd

En bra matlåda är värd att införskaffa. Att ha en som kanske läcker är ingen hit. Det kan vara värt att ha en matlåda med flera fack. Kanske en för sallad och en för det du ska micra?

2. Packa aptitligt

Se till att lägga upp maten aptitligt och kör bara inte ner allt i en hög. Ett tips om du har sallad med dig är att jobba i olika lager. Det blir inte bara mer aptitligt utan det håller din sallad fräsch och krispig längre. Lägg det fuktigaste i botten och fyll sedan på med torrare ingredienser så som sallad och frön. När det är tid för lunch är det bara att skaka och servera.

3. Färgstarkt

Visst är det roligare att äta om maten är färgstark? Hacka upp grönsaker, ju fler färger desto trevligare ser maten ut. Och den ser inte bara aptitlig utan den blir också väldigt nyttig.

4. Det lilla extra

Använder du mycket kryddor hemma? Saltar och pepprar du kanske lite extra? Gör det innan du lägger in lådan i kylen. Lägg på färska kryddor, chiliflakes eller kanske en citronklyfta. Det går snabbt och lådan blir att se så mycket trevligare ut.

Färgglada grönsaker
Färgglad mat gör lunchlådan att se lite mer aptitlig ut. Bildkälla: Unsplash

5. Nya rutiner

Det tar alltid lite tid att komma in i nya rutiner. Elle Mat och Vin tipsar om att försöka att steka en extra laxbit eller kycklingfilé kvällen innan. Eller gör lite extra mycket när du lagar middag. Det gör allt lite smidigare för dig.

6. Lyxa till det ibland

Bara för att man gör lunchlåda behöver den inte vara trist. Köp hem mozzarella, oliver, mango fetaost eller räkor. Tycker du det är dyra råvaror? Ja kanske, men fortfarande ungefär hälften så dyrt som det skulle vara om du köpte lunch ute.

Vill du ha lite inspiration och tips på recept? Här har du mängder med härliga och lätta recept.

Brukar du ha matlåda?