Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Värmen gör comeback i Sverige – kan bli 27 grader varmt

- 14/09/2018, 18:48

Har du huttrat runt på gatorna efter den oerhört varma sommaren vi har haft? Då har vi goda nyheter för dig. Värmen kommer att göra ett litet gästspel i vårt avlånga land redan till veckan!

Sommaren 2018 är en sommar många av oss sent kommer att glömma. Värmen kom redan i maj och sen dess har vi svettats, lidit av vätskebrist, legat sömnlösa flera nätter och varenda väderprognos visade att värmen minsann inte skulle försvinna.

Men det gjorde den, såklart.

Sedan värmen försvann så har folk haft det svårt att anpassa sig. Man ser människor med vinterjackor medan andra springer omkring i shorts, solbrillor och t-shirts i ren förvirring. Är det kallt eller varmt?

Men nu verkar det som att värmen är tillbaka! Vilket måste vara fantastiska nyheter för dig som har tyckt att september har varit lite småkylig.

Kommer från Afrika

Som det ser ut så kommer temperaturen att stiga och hamna någonstans över 20 grader i stora delar av landet. Och anledningen till det stavas O-R-K-A-N. Ja, det är en nämligen en orkan som kommer att föra med sig varm luft från norra Afrika och Spanien till vårt nordliga land, skriver Expressen.

– Vi har många olika orkaner ute på Atlanten, en av dem är på väg mot de brittiska öarna, i den riktningen, förklarar meterologen Tora Tomasdottir för Expressen och fortsätter:

– På tisdag börjar det närma sig 20 grader. Det kommer vara en del moln men det blir varmare. På onsdag börjar det bli soligt. Söderut, i Skåne, har vi temperaturer på en bit över 20 grader. I Västsverige blir det snarare 19 grader. I halva landet, upp till Sundsvall, ser det ut att bli närmare 20 grader och soligt.

Kan bli så varmt som 27 grader

Du kan gnugga dig i ögonen hur mycket du vill, men faktum kvarstår. Det kan faktiskt bli så varmt som 27 grader på vissa ställen i landet. Detta är såklart inte en garanti men skulle de slå in så är det bara att packa kylväskan och bege sig mot stranden.

– Det är lite olika bud. Det är ganska säkert blir det 19, 20, 21 grader i Götaland och östra Svealand. Det blir varmare på vissa ställen i öster, som i östra Småland med 23 till 24 grader. Det finns indikationer på att det kan bli ännu varmare, högsommarvärme med upp till 27 grader. Men det är mer osäkert, säger Tomasdottir till Expressen.

På tal om värme, hur mycket kan du egentligen om väder? Testa dina kunskaper i vårt quiz om väder!


Ser du fram emot värmen?