Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu häktas den 19-åriga gymnasieeleven – misstänks ha våldtagit lärare

- 19/09/2018, 15:11 -

En 19-årig elev misstänks för att ha våldtagit en lärare på en skola i Småland. Våldtäkten ska ha skett inne i skolans lokaler i fredags. Nu har han häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Idag häktades en 19-årig elev som misstänks för att ha våldtagit en kvinnlig lärare i 30-årsåldern på en skola i Småland förra veckan. 

Eleven begärdes under onsdagen häktad av kammaråklagare Klas Lööf, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, skriver Aftonbladet. Och idag, under torsdagen, har häktningsbegäran godkänts. 

Under fredagseftermiddagen

Våldtäkten misstänks ha ägt rum förra fredagen mellan 12:50 och 13:30. Enligt uppgifter ska läraren ha blivit inknuffad i ett utrymme på skolan i samband med brottet, skriver Aftonbladet. 

Under lördagen informerades gymnasiechefen och på måndagen ska en polisanmälan ha gjorts.

– Det är mycket obehagligt. Vi är chockade, skärrade och lite förbannade att det överhuvudtaget kan hända, sa en anställd på skolan i en intervju med Aftonbladet. 

Under gårdagen valde gymnasiechefen att inte gå in på några detaljer men förklarade då att läraren var skärrad.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och jag tycker att det är ett fruktansvärt brott, var det än inträffar, sade han då till Aftonbladet.

Den misstänkta eleven, som i nuläget är avstängd från skolan, är tidigare känd hos polisen för bland annat narkotikabrott, olovliga körningar, våldsamt motstånd och urkundsförfalskning.

Enligt uppgifter ska den misstänkte 19-åringen ha haft omfattande sms-kontakt med den utsatta läraren innan händelsen.

Nekar till brottet

Eleven nekar själv till brottet, enligt Aftonbladet. 

Läs även: Åttondeklassare dog – efter att ha utfört beep-test