Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sony släpper Playstation Classic – här är allt du behöver veta

- 19/09/2018, 18:33

Det har viskats om att det skulle ske och äntligen så verkar ryktet ha blivit sanning. I början av december kommer Sony att lansera sitt efterlängtade Playstation Classic. Nyheter24 har listat allt du behöver veta!

Vi är många som brukar drömma oss tillbaka till tiden livet var lite enklare. Vi var unga, läxorna var få och Bananer i pyjamas var våra största idoler.

Nu vill Sony väcka den känslan igen, och de vill göra det med deras Playstation Classic. Deras "nya" konsoll som kommer att innehålla 20 stycken spel från det ljuvliga 90-talet och början på 2000-talet.

Vissa hade turen att få ett Playstation av sina föräldrar och andra fick smyga över till grannen för att spela. Men en sak står väldigt säker – det är en konsol som har påverkat många av oss. Nu vill Sony användaren chansen att känna sig som ett barn igen i och med deras Playstation Classic.

20 stycken förinstallerade spel

På Playstations hemsida så berättar skaparna av konsolen att man, förutom självaste konsolen, kommer att få 20 stycken av de bästa spelen förinstallerade på konsolen.

Det rör sig om bland annat TEKKEN 3, Final Fantasy VII och många många andra. Vem minns inte de fantastiska och stundtals vänskapshotande fighterna i TEKKEN 3? Nu är de tillbaka så det är bara att hitta tillbaka till den gamla spelformen!

Mindre än sin föregångare

Storlek inom teknik är ju något som verkligen går i trender. Från de första telefonerna som var stora som resveskor till minimala Sony Ericssons och gigantiska iPhones som vi har idag.

Detsamma kan man även säga om spelkonsoler. Från att vara lagom stora, så blev de större (vi tittar på dig Xbox), och nu tillbaka till mindre upplagor igen. Det är nämligen så att Playstation Classic kommer att vara hela 45 procent mindre än det ursprungliga Playstationet.

Så du behöver inte oroa dig för vart du ska lägga konsolen när du ska ha det lite fint hemma. Den är väldigt behändig och nätt.

Originalkontrollen är tillbaka

Ta en minut och bara blunda. Tänk en stund på Gran Turismo och visualisera att du spelar spelet just nu. Bilen går som en raket och du ligger etta. Du ler. Dina fingrar greppar Playstationkontrollen hårdare och hårdare ju närmre du kommer mållinjen och visst känns det så fruktansvärt rätt?

Nog med det skönlitterära. Men faktum kvarstår – en replika av originalkontrollen kommer tillbaka och Playstation hade väl inte varit playstation utan den!

Playstation Classic släpps den 3 december!


Är Playstation Classic något du kommer att köpa?