Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tekniskt fel på gröna linjen i Stockholm – alla avgångar inställda

Nyheter | 19/09/2018 16:40

Det råder total stopp på gröna linjen i Stockholm, alla avgångar inställda tillsvidare. Förutom de inställda avgångarna så stängs även samtliga stationer förutom Slussen, Fridhemsplan, Gamla stan och T-centralen.

Det är totalt stopp på gröna linjen i Stockholm. Enligt SL så har man inte någon prognos för när trafiken kan komma igång igen och man vädjar resenärer att välja alternativa resvägar.

På SL:s hemsida går det att läsa följande.

"Trafiken är helt inställd för tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19 på grund av strömavbrott. Välj andra resvägar om de är möjligt. Ersättningsbussar är beställda att köra mellan Gullmarsplan - Skarpnäck/ Farsta strand/ Hagsätra samt Alvik - Hässelby strand. Vi har ingen prognos för när trafiken kan återupptas." 

Inga andra linjer ska påverkas av att gröna linje ligger nere men på grund av problemen kan det bli trångt på perrongerna.  

Beror på tidigare strömavbrott

Anledningen till varför gröna linjen upplever detta totalstopp ska tydligen bero på ett strömavbrott som drabbade trafikledningscentralen tidigare idag.

– När man fick i gång strömmen så fungerade inte signalsystemet, så nu går det inte att se var tågen befinner sig någonstans. Vi felsöker problemet men uppmanar resenärer att om möjligt välja en annan resväg, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst, till Stockholmdirekt.

Flertalet stationer stängs

SL meddelar även på deras hemsida att samtliga stationer efter gröna linjen stängs förutom Slussen, Gamla stan, T-centralen samt Fridhemsplan.

Artikeln uppdateras

Nyheter24 har tidigare skrivit om att trafikförvaltningen vill stoppa plankare genom att höja böterna avsevärt. Totalt ska priset öka nästan tusen kronor. Vill du läsa mer om detta så kan du göra det här

Åker du ofta gröna linjen?