Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 orsaker till varför er relation inte höll för evigt

- 30/09/2018, 18:44

Har du en person som har en speciell plats i ditt hjärta? Någon du var väldigt kär i tidigare men som det aldrig blev något med? Du kanske har funderat på varför det inte blev just ni. Vi har svaret.

Har du varit kär i någon som det inte riktigt blev något med? Tajmingen kanske var fel eller så kanske ingen av er ville ta nästa steg. 

Har du undrat varför det inte blev ni och om ditt nuvarande förhållande påverkas av det? 

I en undersökning som gjordes vid Miami Universitet kom de fram till att 70 procent av de tusen personer som deltog i studien fortfarande tänker på personen som det aldrig blev något med. 

Här är fem anledningar till varför det kanske inte blev ni:

1. Ingen tillit

Att inte ha någon tillit till varandra gör det nästan omöjligt att kunna ha en fungerande relation. Svek och besvikelser är helt enkelt svåra att komma över och bygga vidare en relation på. För 28 procent av deltagarna handlade relationen som inte blev av, om just förlorad tillit. 

2. Kommunikation

En av grundstenarna i ett harmoniskt och lyckligt förhållande är kommunikation. Att våga prata öppet och lyssna lyhört är väldigt viktigt.

27 procent av de som deltog ansåg att dålig kommunikation låg till grund för den misslyckade relationen, skriver sajten Bustle.

3. Oärlighet

Oärlighet går lite i hand i hand med första punkten tillit. Om hen har varit oärlig i er relation så är det ju såklart svårt att reparera. 26 procent tyckte att det var oärlighet som satte stopp för att det skulle leda vidare till ett förhållande.

4. Missförstånd

Blev det mycket missförstånd? Det kan kanske var den jobbigaste tanken som gnager hos dig. Var ni bara inte gjorda för att bli ett par eller var allt bara ett missförstånd? 

21 procent av deltagarna tyckte att det var missförstånd som gjorde att det sprack.

5. Intresset rann ur sanden

Ni kanske var av och på? Kunde ni inte bestämma er riktigt? Undersökningen visade att 17 procent av deltagarna helt enkelt hade tappat intresset för personen, men fortsatt tänka på personen.

Par i solnedgången.
Att inte ha någon tillit till varandra gör det nästan omöjligt att kunna ha en fungerande relation. Bildkälla: Unsplash

Det finns några tecken som kan visa på att man är olyckligt kär i någon. Men vad ska man göra om man är det och vill gå vidare? Här kan du läsa relationsexpertens tips. 

Om du däremot inte har hittat din stora kärlek än så kanske du är sugen på att göra ett quiz som visar vilket stjärntecken hen har? Det kan du göra här.