Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

50-årig pappa fälld för att ha haft sex med sin egen dotter

Nyheter | 26/09/2018 20:33

Mannen har erkänt att han ska ha haft sex med sin dotter vid fyra tillfällen. Nu har han dömts.

En man i 50-årsåldern, boendes i Gävle, har idag dömts till böter och skadestånd för att ha haft sex med sin egen biologiska dotter. 

Dottern är vuxen, men anses ha varit i en väldigt utsatt position efter att ha blivit vräkt från sin lägenhet och tvingats flytta hem till pappan. Samlagen ska också skett under en längre period. 

Enligt domen menar pappan att han inte visste att incest var olagligt. 

Domen
Mannen döms för samlag med avkomling

Har erkänt brott

Pappan har erkänt att han ska ha haft sex med dottern fyra gånger, och döms till böter på drygt 32 000 kronor. Han ska också betala skadestånd till dottern på 145 000 kronor. 

Bland bevisen finns en sms-konversation mellan de två och en bild pappan ska ha skickat till dottern. 

Efter att samlagen ägt rum har dottern också varit sjukskriven under en längre tid för psykiska problem. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om en kvinna från Houston som dömdes till 40 års fängelse – för att hon försökt sälja sin tvååriga dotter, i utbyte mot pengar. En man bestämde möte med mamman för att få våldta hennes dotter för 1200 dollar. Men mannen var ingen våldtäktsman, han var kriminalpolis. Här kan du läsa mer om den gripande historien.

Helens farfar utsatte henne för sexuella övergrepp och det började redan när hon var tre år gammal. Nyheter24 har tidigare delat hennes berättelse. Men varning till känsliga läsare, den innehåller nämligen starka beskrivningar av övergrepp. Om du vill kan du läsa mer här om Helens berättelse.

Har du varit i Gävle?