Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så mycket pengar hade Ikea -grundaren Ingvar Kamprad när han dog

- 02/10/2018, 08:44 -

Ingvar Kamprad var en av världens rikaste. Nu framkommer nya uppgifter om hans privata tillgångar.

Ikea-grundaren Ingvar Kamprad var en av Sveriges mest kända och folkkära näringslivsprofiler, och när han avled i vintras blev det en världsnyhet. 

Sen tidigare är det känt att Kamprad var en av världens rikaste när han dog med en total förmögenhet på hela 469 miljarder kronor. 

Dock var det mesta av pengarna uppbundna i Ikea och i familjens stiftelse – så den exakta summan på hur mycket Ingvar Kamprad hade i plånboken har tidigare varit okänt. 

Men nu avslöjas det exakt hur mycket Kamprad hade i privata tillgångar. Och siffran? 1,24 miljarder kronor. Det skriver Expressen Dina pengar. 

Nu ska arvet delas upp, och enligt Dina pengar kommer Ingvar Kamprads fyra barn dela på 600 miljoner kronor. Resten ska gå till att satsa på näringslivet i Norrland. 

Ingvar Kamprad föddes 1926 utanför Älmhult i Småland. 1943 startade han Ikea (en förkortning av Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Idag finns Ikea-butiker i 25 länder världen över. 

Du vet väl att Gekås i Ullared har förändrats rejält? Läs mer om det här!

Skulle du vilja vara miljardär?