Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se lokalbefolkningens upplopp i nya programmet Södertäljepolisen

- 02/10/2018, 18:42

På tisdagkvällen har programmet Södertäljepolisen premiär på Kanal 5. I det första avsnittet får vi se hur en guldbutik rånas av tre beväpnade män. Männen hade nog inte förväntat sig att lokalbefolkningen skulle visa så mycket civilkurage.

I den nya serien Södertäljepolisen som kommer att sändas under hösten på Kanal 5 får tittarna en inblick i polisens arbete i Södertälje. Ett kamerateam har följt polisen under våren och sommaren och nu får tittarna se både den dramatik och den värme som är vardag i polisens möte med Södertäljeborna. 

Efter att man under tidigt 2000-tal såg att kriminaliteten i Södertälje var hög sattes resurser in för att få bukt med problemet. Det har blivit bättre idag, men fortfarande finns kriminaliteten kvar. 

I serien kommer vi få följa patrullerande poliser inne i stan, radiobilarna som rycker ut på pågående brott och möta utredarna som ska lösa komplicerade fall. 

Lokalbefolkningen försökte stoppa rånare

I det första avsnittet får vi se en video från övervakningskamera i en guldbutik som visar hur tre maskerade och beväpnade män klev in i butiken och började krossa montrarna. De roffade åt sig allt de kunde komma åt. 

En av männen hotade butiksägaren med en pistol mot hans huvud och slog med en kofot mot honom. Butiksägaren berättar i programmet att han var mycket rädd under rånet. 

Men när de beväpnade männen skulle ge sig iväg fick de uppleva Södertäljebornas civilkurage. Polisen hade ännu inte hunnit komma till platsen och istället började civila att försöka stoppa rånarna. 

Bild från det pågående rånet
Bild från det pågående rånet i guldbutiken. Bildkälla: Kanal 5

På videos från händelsen kan man se hur en man tog tag i flyktbilens dörr och försökte hindra den från att åka iväg genom att hålla i den. På en video ser man hur en annan man tog upp en kettlebell som han slungade mot bilens framruta. 

När bilden ändå körde iväg krockade den in i en annan bil och en stor folkmassa rörde sig mot rånarnas bil. I ett larmsamtal från händelsen kan man höra hur en person som såg på ber polisen komma till platsen snabbt. 

Se övervakningsvideon från butiken och alla klipp på befolkningens försök att stoppa de flyende rånarna ovan.  

Södertäljepolisen sänds tisdagar 20:00 på Kanal 5.