Man dricker diskmedel
Videos på Snapchat sprid när ungdomar dricker diskmedel. - Foto: MIKAEL SJÖBERG/TT

Här är den livsfarliga trenden i Norge – experter varnar

Det senaste året har flera utmaningar trendat på nätet och ungdomar har hakat på för att testa dem. Nu har en ny trend kommit till Norge och den är inte något du borde testa!


Under de senaste åren har det florerat en hel del olika utmaningar och internet-taggar. Kanske har till och med du själv provat en? 

Men den senaste virala trenden, som just nu pågår i Norge, har visat sig vara livsfarlig. 

Videos på Snapchat sprids när ungdomar dricker diskmedel. På snapchatkontot ”Russekongen” har en sådan video visats hela 40 000 gånger. 

Fler och fler testar utmaningen där de försöker bräcka varandra med hur mycket diskmedel de kan dricka. Men det är en utmaning som kan gå riktigt illa. Något som bland annat livsmedelsexperten Mari Tosteryd varnar för.

– Om man smakar lite är det inte så farligt men om man dricker mycket är det farligt och man kräks, säger Mari Tosteryd, avdelningschef på giftinformationen i Norge.

Hon fortsätter:

– Får man ner diskmedel i lungorna är det även farligt för andningen, säger hon till Aftonbladet.

Det här är ju inte första utmaningen som många hakar på som är farlig utan det finns faktiskt en hel del trender genom tiderna. 

Att få i sig diskmedel kan vara farligt. Bildkälla: Erik Simander/TT

Nyheter24 har tidigare skrivit om 12-åriga Kaitlyn Stanley som fick stora sår på armarna av deodorantspray-trenden. Hon sprayade deodorantspray på armen och det blev vita fläckar som sedan blev sår. 

– Det som händer är att deodoranten kyler ner din hud väldigt snabbt. Med andra ord kan man säga att du förfryser huden, som sedan får köldskador och bryts ner, säger doktor Ranj Singh och ”The deodorant chellenge”.

En annan farlig trend som härjade på internet ett tag var ”Fire challenge”. Trenden gick ut på att tända eld på sig själv i duschen med hjälp av alkogel. Detta är alltså något man absolut inte ska prova. Här kan du läsa mer om det.

Se bilder från ungdomarnas diskmedelutmaning i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du provat en utmaning?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.