Nu lanserar Sia glass en ny glass med smak av lussebulle
Nu lanserar Sia glass en ny glass med smak av lussebulle - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX/TT & Sia glass

Så smakar glassen med lussebullesmak från Sia

Trots att julen känns långt borta lanserar nu Sia årets variant av tomteglass. I år är det en glass med smak och bitar av lussebulle. Vi har såklart testat hur den smakar.


Än känns julen långt borta men faktum är att det inte är många veckor kvar tills det kommer krylla av julgranar och lussebullar så långt ögat kan nå. 

Nu börjar även mat med smak av julen dyka upp i butikerna. Nyheter24 har tidigare skrivit om att julmust redan börjat säljas på en del ställen, läs mer om det här

Till nästa måndag, 15 oktober, kommer du också kunna hitta en julig nyhet i glasshyllan. Det är Sia glass som lanserar en glass med smak av lussebulle. 

De kallar glassen tomteglass, vilket är ett koncept de kör på inför julen. Förra året kom tomteglasen med smak av juleskum, men i år är det alltså lussebullar som gäller. 

Så här ser den nya glassen ut. Bildkälla: Sia glass

Glassen har smak av lussebulle och saffran, men innehåller även degbitar av lussebulledeg. Vi var såklart tvungna att testa om detta kommer bli en succé eller en flopp. 

– Man kan ju nästan få ångest av att få så här mycket julkänsla i oktober, säger testpanelens Eric Bornestav efter den första tuggan av glassen. 

– Om man tycker att saffransbullar brukar vara torra kan man satsa på det här för då får man både smak och krämighet, fyller testpanelens Aretha Bergdahl i. 

Testpanelen är positiva till degbitarna i glassen, och menar att det finns mer än tillräckligt. 

– Man ser dem överallt, säger testpanelens Olivia Kämpe

Se hela testet i klippet ovan. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.