Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så smakar glassen med lussebullesmak från Sia

- 10/10/2018, 22:01 -

Trots att julen känns långt borta lanserar nu Sia årets variant av tomteglass. I år är det en glass med smak och bitar av lussebulle. Vi har såklart testat hur den smakar.

Än känns julen långt borta men faktum är att det inte är många veckor kvar tills det kommer krylla av julgranar och lussebullar så långt ögat kan nå. 

Nu börjar även mat med smak av julen dyka upp i butikerna. Nyheter24 har tidigare skrivit om att julmust redan börjat säljas på en del ställen, läs mer om det här

Till nästa måndag, 15 oktober, kommer du också kunna hitta en julig nyhet i glasshyllan. Det är Sia glass som lanserar en glass med smak av lussebulle. 

De kallar glassen tomteglass, vilket är ett koncept de kör på inför julen. Förra året kom tomteglasen med smak av juleskum, men i år är det alltså lussebullar som gäller. 

Tomteglass lussebulle
Så här ser den nya glassen ut. Bildkälla: Sia glass

Glassen har smak av lussebulle och saffran, men innehåller även degbitar av lussebulledeg. Vi var såklart tvungna att testa om detta kommer bli en succé eller en flopp. 

– Man kan ju nästan få ångest av att få så här mycket julkänsla i oktober, säger testpanelens Eric Bornestav efter den första tuggan av glassen. 

– Om man tycker att saffransbullar brukar vara torra kan man satsa på det här för då får man både smak och krämighet, fyller testpanelens Aretha Bergdahl i. 

Testpanelen är positiva till degbitarna i glassen, och menar att det finns mer än tillräckligt. 

– Man ser dem överallt, säger testpanelens Olivia Kämpe

Se hela testet i klippet ovan.