Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så här höga är hyrorna i din kommun

Nyheter | 10/10/2018 18:22

Har du koll på hur mycket folk betalar för att bo där du bor? För det har Hem & Hyra. Här är en lista av vad hyrorna ligger på runtom i landet.

Varje månad så finns det vissa utgifter som är oundvikliga. Exempelvis matkostnader, Netflixkontot och hygienartiklar. Och för många svenskar som betalar räkningar kan bostadshyran utgöra den största utgiften. 

Ingen tycker att det är kul att betala hyran. Men den glada nyheten är att det, om du inte bor i Täby, finns platser i Sverige där människor betalar mer i hyra än vad du gör. För skadeglädjen är ju den enda sanna glädjen.

Och nu har Hem & Hyra släppt en riktigt smaskig redovisning, för alla skadeglada. De har nämligen listat vad alla kommuner i landet betalar i snitthyra. I undersökningen har man tittat på vad det kostar att hyra en lägenhet på 70 kvadratmeter i kommunen, och sedan räknat ut en median. 

Och det kommer kanske inte som en chock för många att Stockholm ligger i toppen. 

Top 10 kommuner som betalar mest i hyra: 

  1. Täby
  2. Vaxholm
  3. Haninge
  4. Nykvarn 
  5. Nacka
  6. Stockholm
  7. Norrtälje 
  8. Lidingö
  9. Sigtuna 
  10. Ekerö

Om din kommun finns med i topp tio, så känner vi med dig. Men kanske har du tur? För det finns självfallet tio kommuner som betalar lägst hyra i landet. 

Top 10 kommuner som betalar minst i hyra (med minst på första plats): 

10. Hultsfred
  9. Nybro
  8. Grästorp
  7. Storsele
  6. Tibro
  5. Malå
  4. Storuman
  3. Norsjö
  2. Fagersta
  1. Bjurholm

Det vi lär oss av denna lista är att du är lyckligt lottad om du bor i Bjurholm. Vi lär oss även att den som är sugen på en lägre hyra borde fundera på att omplacera sig själv till Västerbottens län.  

Hittade du inte din kommun på någon av dessa 20 platser? På Hem & Hyras hemsida kan du se listan i sin helhet.

Nyheter24 listade nyligen också de bäst betalda jobben i Sverige. Så om du har funderat på vilket jobb du ska satsa på för att tjäna så mycket som möjligt vill du ta en titt här

Och om du är singel så kanske du är sugen på att läsa om vilka yrken som ses som mest attraktiva av andra singlar? Här kan du göra det

Betalar du hög hyra?