Nu kan du betala skatten med Swish

- 15/10/2018, 10:57 -

Är du egenföretagare? Kanske jobbar du extra och måste betala skatten själv? Då har livet precis blivit mycket enklare för dig. Nu kan du nämligen betala skatten med Swish.

Är du egenföretagare och har slitit ditt hår när du ska betala skatt? Inte så konstigt när det är så många siffror att hålla koll på. Men nu kan den tiden vara över. Hur? Nu kan du nämligen betala skatten med några enkla knapptryck i betalappen Swish.

Skatteverket har alltså lyssnat på skattebetalarna som efterfrågat möjligheten att betala skatten med just Swish.

– Många har angett att de vill betala med Swish, när vi har ställt frågor om framtida betalningslösningar, säger Kennet Mattsson tillförordnad sektion chef på skatteverket i ett pressmeddelande.

Minskar riskerna

Enligt Skatteverket själva så kommer riskerna att minska i och med att man nu tillåtit betalning med Swish, andra fördelar som de ser med metoden är att det är mindre risker för fel, enklare för skattebetalaren samt att det kommer att gå snabbare. 

Maxbelopp – 15 000 kronor

Men om du ska betala mycket skatt så finns det fortfarande problem. Det innebär att du inte kan betala mer än 15 000 kronor per dygn. Har du mer skatt att betala in så är det således fortfarande bankgiro som gäller. 

– Vid större betalning av till exempel kvarskatt så går det att dela upp betalningen i flera under en period eller som tidigare betala via bankgiro, säger Kennet Mattsson.

12 november

Skatteverket tror många skattebetalare kommer att testa funktionen innan den 12 november då kvarskatten ska vara betald.

– Vi väntar oss att många som ska betala sin kvarskatt den 12 november kommer att använda möjligheten, säger Kennet Mattsson på Skatteverkets hemsida.

Har du ont om pengar? Nyheter24 har tidigare skrivit om 9 saker du kan göra om du behöver pengar snabbt. Alla tipsen hittar du i här.

Kommer du testa funktionen?