Stockholm

9 saker du kan göra om du behöver pengar snabbt

Så tjänar du snabba pengar.
Så kan du tjäna pengar. SNABBT. Foto: Pixabay/TT

Är du i akut behov av pengar? Lugn bara lugn. Nyheter24 ger dig en lista på saker du kan göra för att få in pengar SNABBT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ibland hamnar man i situationer i livet när pengarna bara tar slut. Kanske är du tillfälligt arbetslös, har festat för mycket eller så har livet helt enkelt bara kommit mellan.

Men lugn! Nyheter24 har listat de smartaste och enklaste sätten att snabbt tjäna pengar – utan att behöva vänta på nästa lön. 

Sälja grejer

Först och främst: Rensa garderoben, garaget och förrådet. Se dig omkring efter saker du kan sälja. Kanske en cykel, en gammal högtalare eller systemkamera. Det finns blocket men också appar där du enkelt kan sälja saker för en snabb peng. 

Kanske finns det en loppis i närheten av dig inom närmsta tiden? Då kan du hyra ett bord, kanske tillsammans med en vän.

Har du inga saker? Det gör inget. Det finns faktiskt saker på din kropp du kan sälja. Här kan du läsa om sju saker på din kropp du kan sälja.

Undersökningar

Du kan dels göra kortare marknadsundersökningar på diverse hemsidor, du svarar då på lite frågor och får en femtiolapp eller en biobiljett. Men du kan faktiskt också göra större medicinska undersökningar. 

Flera stora forskningsinstitut i landet söker ständigt efter personer som kan vara med i olika undersökning för en summa pengar. 

Du kan vara statist i en reklam för att snabbt tjäna pengar. Bildkälla: TT

Statist

Vara en förbipasserande i en serie, en kund i reklamfilm eller kanske till och med en större roll i en film. Att vara statist är ett enkelt sätt att tjäna ganska mycket pengar relativt snabbt. IN OCH GOOGLA.

Vakt på högskoleprovet

Är du student? Då kan du vara både vakt på högskoleprovet eller tentavakt. Då kan du snabbt få in någon tusenlapp. 

Hund- och barnvakt

Appråpå vakt. Du vet att du både kan passa hundar och barn och få bra med pengar va? Det finns till exempel appar där du enkelt kan hitta hundar i ditt område som går att passa. Inte lika enkelt med barn, men kanske finns det någon liten i din omgivning som behöver passas?

Second hand – sälja dyrt

Är du bra på mode? Då kan du gå runt i olika second hand butiker. Försök hitta märken som kanske går dyrare än vad de säljs för. Kanske hittar du en märkesväska som egentligen kostar några tusenlappar men som säljs för en tjuga?

Pantsätta smycken

Kanske för de mer akuta situationerna MEN det finns faktiskt pantbanker där du kan pantsätta smycken och andra dyrbarheter. Även om det svider att panta ett gammalt smycke från en släkting så kan det kanske rädda dig ur en knivig situation. 

Be MÅNGA vänner swisha en liten peng. Bildkälla: TT

Airbnb

Om du får tillåtelse från bostads- eller hyresföreningen där du bor så kan du hyra ut din lägenhet. Kanske över en helg eller en vecka. MEN då måste du bo någon annanstans OCH vara bekväm med att någon annan bor i din lägenhet.

Swish

Ring runt till dina vänner, skapa ett evenemang eller kanske en grupp på Facebook kan hjälpa. Be om hjälp be många om en liten slant. När du har pengar igen kan du ju ge tillbaka. På ett sätt eller annat!

Socialen

Är du verkligen i en akut situation? Då finns det myndigheter att vända sig till. Exempelvis till försäkringskassan för bostadsbidrag eller annat bidrag som hjälper dig tillbaka på fötterna. Det är okej att be om hjälp!

TV: Så här SJUKT mycket pengar sparar du varje år om du tar med matlåda till jobbet

Läs också om jobben som har bra lön, kort utbildning och är lätt att få

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du gjort något av detta?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.