Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen avfyrade 25 skott mot Eric Torell – dödande skottet träffade ryggen

- 19/10/2018, 19:10 -

Natten till den andra augusti så sköts Eric Torell, 20, ihjäl av tre poliser i Vasastan, Stockholm. Enligt uppgifter till Expressen avfyrades det 25 skott mot honom den kvällen.

I början av augusti rymde Eric Torell, 20, hemifrån med sin leksakspistol i Stockholm. Stunder senare hade han blivit ihjälskjuten av tre stycken poliser. De tre poliserna avfyrade 25 stycken skott, Eric träffades av tre varav det dödande skottet träffade honom i ryggen. 

Poliserna har sedan dess hävdat att Eric Torell sköts ihjäl i nödvärn.

Skottet i ryggen var omedelbart dödande

Eric träffades av tre stycken skott, varav ett i ryggen. Det skottet som träffade ryggen ska ha varit omedelbart dödande säger målsägandebiträdet Thomas Nilsson till Expressen.

– Den uppgiften har lämnats av åklagaren att det skjutits 25 skarpa skott vid händelsen. Tre har träffat målsäganden Eric, och ett av de tre skotten bedöms ha varit omedelbart dödande, säger Nilsson till Expressen.

Med dessa uppgifter så menar Nilsson att det har väckts många frågor om skjutningen som man måste få svar på.

– När det här beskedet nu har fått spridning om antalet skott och var de har träffats kan jag nu säga att det är exceptionella uppgifter som leder till många frågor som måste besvaras. 

Erics mamma: "Det är helt chockerande"

Katarina Söderberg, Eric Torells mamma, berättar till Expressen att hon var helt chockerad över polisens agerande den natten. 

– Jag tycker att det är helt chockerande. Hur kan det behövas 25 skott? Och de hävdar nödvärn de här tre poliserna. Men hur kan det vara det, om man skjuter någon i ryggen? Man kan inte vara hotad av någon vars ryggtavla man har framför sig, säger hon till Expressen.

Poliserna fortsatt i arbete

En vecka efter skjutningen så togs de tre poliserna ur yttre tjänst, men än jobbar de kvar. Det utreds nu om de tre poliserna begått tjänstefel samt om poliserna gjort sig skyldiga till vållande till annans död, enligt målsägandebiträdet skriver Aftonbladet.

Som det ser ut just nu så kan det komma att dröja ett bra tag innan chefsåklagaren fattar beslut om att antingen väcka åtal eller lägga ner förundersökningen mot poliserna.

– Jag hoppas kunna komma med ett besked före jul, men det är bara en förhoppning, säger Chefsåklagare Martin Tidén till Aftonbladet.