Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gymnasieelev blev korad till "Årets fuckgirl" – 19-åring åtalas

Nyheter | 17/11/2018 00:00

Det var under en gymnasiebal för en skola i Trelleborg som en 19-årig elev korade en skolkamrat till "Årets fuckgirl". Den 19-årige eleven åtalas nu för grovt förtal.

Den 12 maj i år hade över 400 elever från en skola i Trelleborg samlats för sin skolbal i Västra hamnen i Malmö. Men firandet fick en obehaglig vändning när en 19-årig elev gick upp på scen och korade en kvinnlig skolkamrat till "Årets fuckgirl". Mannen står nu åtalad för grovt förtal, rapporterar Expressen.

Motiverade sitt val

Den 19-årige eleven som pekade ut den kvinnliga eleven ska även ha motiverat sitt val genom att påpeka hennes levnadssätt som klandervärt och därefter gett henne titeln "Årets fuckgirl", menar åklagaren.

Kvinnan kallades upp på scenen med ytterligare tio andra elever som vann priser som inte var lika iögonfallande, förutom ett pris som gick till en manlig elev som blev korad till "Årets fuckboy". Den manliga eleven ska inte ha tagit illa vid sig utan istället varit stolt över sitt pris.

I förhör så har den kvinnliga eleven berättat att hon mådde jättedåligt över händelsen och att andra elever skrattade åt henne.

– Jag mådde jättedåligt och alla pekade och så. Jag kände mig väldigt olustig över att alla skrattade åt mig, säger kvinnan i polisförhör, enligt Expressen.

När kvinnan kom upp på scenen så fick hon både motta utmärkelsen i form av ett band där det stod "Årets fuckgirl" samt motiveringen inramad.

Rektorn anmälde händelsen

Utöver de 400 eleverna befann sig flertalet lärare på plats, däribland rektorn på skolan. Rektorn ska direkt ha utlyst en internutredning av det inträffade och polisanmält händelsen. Men internutredningen ledde ingen vart och därför blev det den 19-årige eleven som läste upp motiveringen som nu står som avsändare. 

Den kvinnliga eleven ska ha varit tvungen att uppsöka professionell hjälp för det inträffade genom att träffa en kurator på skolan.

19-åringen har erkänt det inträffade men nekar till brott.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en skola som fick ställa in en tävling där de skulle utse den eleven som hade bäst rumpa. Läs hela artikeln här.

Har du tagit studenten?