Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tävling om bästa rumpa för elever på skola – ​ställs in

Nyheter | 15/10/2018 20:27

På en skola i Storbritannien var tanken att 15 och 16-åriga elever skulle tävla mot varandra. Tävlingen handlade bland annat om vem som hade "bästa rumpan" och vem som "var flirtigast". Kanske inte riktigt nutid med en sådan tävling, eller?

Det var oroliga föräldrar som fick höra om den minst sagt märkliga tävling som skulle gå av stapeln på Highfields School i Derbyshire, Storbritannien. 15 och 16-åriga elever skulle alltså tävla mot varandra om bland annat vem som hade "bästa rumpan" och om vem som "var flirtigast". 

Genom att rösta skulle elever nomineras och sen prisas för vad de nu vann. Utmärkelserna skulle också förevigas i skolans årsbok, rapporterar Metro UK.

Tävlingen blåstes av

Tack vare föräldrar till några elever på skolan så blåstes hela tävlingen av. Kanske tur det?

Tävlingen ansågs nämligen som både äcklig och olämplig och vissa föräldrar trodde att den till och med skulle kunna uppmuntra sexism.

Men efter ett antal klagomål inför tävlingen från föräldrar så avbröts den. 

Två andra anmärkningsvärda nomineringar var "mest sannolikt att bli en fotomodell" och "mest troligt framtida fotbollsproffs".

– Det dömer människor på utseende och jämför dem med andra som kan påverka dem under resten av livet, eftersom de blir äldre, säger Jane Gretton som är en av föräldrarna till Metro UK.

Nu hoppas föräldrar att andra skolor tar efter Highfields School och inte heller har liknande tävlingar.

Ber om ursäkt

Andrew Marsh jobbar som huvudlärare på skolan, men är ny i sin roll. Han var helt omedveten om tävlingen och årsbokens format. 

"Vi ber om ursäkt för eventuella besvär" skrev en talesman för skolan från deras Twitterkonto. Och att den plan för hur årsboken skulle formats har tillsvidare avslagits helt och hållet. 

Här är några av kategorierna som eleverna kunde nominera varandra i:

  • Ser bäst ut
  • Bästa rumpa
  • Sötast
  • Flirtigast
  • Bäst leende
  • Mest troligen bli en toppmodell

Nyheter24 har tidigare skrivit om Blekinge Naturbruksgymnasium i Ronneby kommun som hade ett skolval. Resultatet skilde sig lite från andra skolor, men också från Sveriges riktiga valresultat. Varför? Jo, det var nämligen ett parti som fick över 60 procent av alla röster. Kan du gissa vilket parti det handlade om? Det kan du läsa mer om här.