Man som går med kabinväska. Incheckning vid flygplats.
Från den 1 november gäller nya regler gällande incheckning av handbagage hos Ryanair. - Foto: Fredrik Sandberg TT / Paul White AP/TT

Så lyder Ryanairs nya regler för handbagage

Ska du flyga med Ryanair? I så fall finns det några viktiga saker att hålla koll på om du har tänkt ta med dig ett handbagage.


Under de senaste åren har resor med "lågbudget"-flygbolag blivit allt vanligare. Och visst är det fantastiskt att inte behöva spara ihop en halv livstid för att kunna åka till spännande resmål när man vill lämna landet?

Ett bolag som många väljer att resa med är det irländska flygbolaget Ryanair och för en billig peng så tar man sig, allt som oftast, till korrekt resmål på utsatt tid.

Något som folk däremot kan bli lite upprörda, eller förvånade över, är deras speciella regler för bagage och i synnerhet handbagage. Nu den 1 november så uppdaterar de sin policy gällande medtagande av just handbagage och vi på Nyheter24 listar allt du behöver veta om det.

Mått & vikt

Det kan skilja sig en hel del mellan de olika flygbolagen så det är viktigt att ha koll på att Ryanair till exempel inte har samma kriterier som SAS när det kommer till mått och vikt på resenärernas handbagage.

Mått

Du får ha med dig en mindre väska som max får vara 40x20x25 centimeter.

Vill du ha med dig ett lite större handbagage, låt säga en kabinväska, så behöver du betala en summa på 80 kronor för att checka in den om du inte har ett prioritetspass. Den större väskan får vara 55x40x20 centimeter.

Vikt

Den mindre handväskan har ingen speciell vikt som den måste följa. Kabinväskan däremot får max väga 10 kilogram. 

Tips och trick

Som tur är så finns det några knep du kan tänka på för att göra din flygning så smidig som möjligt. Resesajten Skyscanner har listat några av sina bästa tips och trick!

1. Maximera innehållet i väskan

Packa loss, maxa verkligen innehållet i väskan. Ett stort plus är att hitta "miniversioner" av grejer, typ en liten hårborste och så vidare.

2. Införskaffa en godkänd officiell Ryanair-kabinväska

Om du verkligen vill vara säker så finns det speciella kabinväskor som är designade för att passa perfekt till att ta med på en flygning med Ryanair. 

3. Lägg till prioriterad ombordstigning

Köper man till prioriterad ombordstigning för 60 kr när man bokar Ryanair-biljetter online, får man gå ombord tidigare och dessutom ta med sin kabinväska ombord på planet. Inte så pjåkigt va?

Ryanair har inte bara ändrat policy när det kommer till handbagagen. De har tidigare också nyligen uppdaterat sina regler gällande incheckning. Här kan du läsa allt om det!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du flyga med Ryanair?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.