Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Enorma bröst och en jättepenis hustak i Bromma

- 30/10/2018, 18:16 -

Via satellitbilder har nu två målningar på hustak i Bromma avslöjats. De boende i husen hade ingen aning om att deras tak är dekorerade. Och visst är det så att målningarna liknar en penis och ett par bröst?

I våras rapporterade Nyheter24 om en blå jättepenis som var målad på en husvägg på Kungsholmen i Stockholm. Väggen blev snabbt övermålad och historien gick i graven. Men nu verkar könsdekorationen göra en slags återkomst. Det är två tak i Bromma som nu blivit målade på ett lite annorlunda vis.

Nya könsdekorationen

Men denna gång är dekorationen inte något man ser i förbifarten, om du inte är en fågel såklart och flyger förbi. Det syns nämligen endast ovanifrån.

Nära Björnsonsgatan 52 i Bromma är det två tak på två tiovåningshus som är målade minst sagt speciellt, skriver Mitt i. För inte tillhör det vanligheten med ett par bröst och en penis på ett hustak? 

Vad målningarna kan föreställa får man givetvis själv tolka, men visst är det likt en penis och ett par bröst?

Flygfoto över Bromma
Ser du dekorationen på taken? Bildkälla: Google Maps

Avslöjas av satellitbilder

Eftersom dekorationerna är på taken så var med satellitbilder som man kunde avslöja jättepenisen och grannhusets bröst. 

Husen har inte funnits längre än några år. Arkitektbyrån som ritade husen menar att målningarna inte ingått i någon plan alls. "Det måste röra sig om en konstinstallation" skrev de i ett sms till Aftonbladet.

Boende är omedvetna

Det verkar dock som att de boende i husen inte är medvetna om att de bor i hus med lite extra pynt.

– Man kunde ha ritat något fint. Natur eller något, säger Nataliya, 27, som bor i ett av husen, till Aftonbladet.

Per Andersson, 53, är en av de första som flyttade in i byggnaden som är dekorerad med något som liknar ett par bröst. Han är helt ovetandes om målningen, trots att han varit uppe på taket en gång. För då såg han nämligen inga bröst. 

– Det hade jag faktiskt ingen aning om. Det är ju lite spännande. Är det planerat eller en slump?, säger han skrattandes till Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att vinterpenis är en grej, men också hur du undviker att bli drabbad. Det kan du läsa mer om här.

Tycker du att det liknar bröst och en penis?