Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kollegornas fina hyllning åt avlidna brandmannen Anders

- 01/11/2018, 09:46

Brandmannen Anders är död. Han somnade in under torsdagen efter att ha skadats allvarligt i ett släckningsarbete i Ljungskile i våras. Nu hedrar kollegor, brandmän och människor honom över hela Sverige.

Deltidsbrandmannen Anders Knutsson skadades allvarligt under ett släckningsarbete tidigare i våras och efter en rad av komplikationer på sjukhus så orkade Anders kropp inte med längre och han somnade in under torsdagen.

"Hade ett jättestort hjärta"

Många har engagerat sig i Anders kamp på och hans fru Hanna berättar för Aftonbladet att stödet kommit från alla möjliga håll.

– Vi har fått möta så mycket omsorg och det varit stor uppslutning från många håll, både från de som är nära men också församlingen vi är med i och blåljuspersonal. På sjukhuset var det väldigt många som var engagerade i Anders, säger hustrun Hanna till Aftonbladet.

Kollegan Bernt Eriksson beskriver Anders som en person hade ett stort hjärta och att kollegorna har haft en tät kontakt med familjen under den svåra tiden.

– Vi har haft en återkommande och tät kontakt med familjen. Vi har varit hos honom ganska återkommande på sjukhuset under vård. Nu orkade han inte längre, säger Bernt  Eriksson, förbunds- och räddningschef i räddningstjänsten Bohuslän Mitt, till Aftonbladet.

– Jag kommer att minnas honom som den allt igenom goda och glada, han hade alltid ett leende på läpparna. Han hade ett jättestort hjärta, säger Bernt Eriksson till Aftonbladet.

Startade insamling

Insamlingsstiftelsen Blåljus i Samverkan startade tillsammans med Anders närmaste kollegor på Räddningstjänsten Bohuslän Mitt en insamling som de marknadsförde via sina sociala medier, skriver Blåljus i Samverkan på sin hemsida.

Tillsammans lyckades de samla ihop hela 129 000 kronor som tillföll Anders och hans familj.

Hedras klockan 12.00 idag

Anders Knutsson kommer att hedras med en tyst minut klockan 12.00 idag av räddningstjänsten Bohuslän Mitt. Sedermera kommer alla brandstationer att flagga på halv stång till brandmannens minne.