Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Johanna Nordström om komikeryrket: "Måste förtjäna så jävla mycket"

Nyheter | 04/11/2018 14:08

Johanna Nordström är en av de hetaste komikerna på nätet just nu. Men det är inte bara positivt att vara det. Nyheter24 träffade henne för att prata om just det.

Johanna Nordström är en av Sveriges mest kända humorprofiler på nätet. Hon har 152 000 följare på Twitter och 151 000 följare på Instagram. Om ni inte har följt Johanna tidigare kan vi berätta att ni har missat många underbara skrattattacker. 

Johanna Nordström håller i bild på sig själv.
Bildkälla: johannanordstrm/Instagram

Tidigare i år var Johanna nominerad till tre olika kategorier i Guldtuben för hennes humorklipp på Veckorevyn. Nyheter24 pratade med henne på röda mattan.

– Allt är alltid svårare för tjejer, säger hon till Nyheter24. 

Hon berättar att just när det kommer till humor så tycker hon att tjejer måste kämpa mycket mer för att bli respekterad som kvinna. 

– Det har alltid varit svårt för kvinnor att uttrycka sig och vara bra. Man måste förtjäna så jävla mycket. Mot om du skulle vara kille så kan du bara dra ett skämt så är du komiker.

Johanna Nordström
Bildkälla: johannanordstrm/Instagram

Tidigare har hon berättat för Nyheter24 att hon får ta mycket hat. 

– På Twitter är det mest hat, på Instagram är det nästan bara fina kommentarer. På Twitter är det lättare att låtsas att vara någon annan, säger Johanna.

Hon fortsätter:

 – När folk tycker man är så tråkig att de ska döda mig, eller ge sig på min familj, "jag vet var din familj bor". Då blir det mer allvarligt. Det är ganska sjukt, säger hon.

Johanna Nordström är en svensk komiker född 1995. Genom hennes humor lyfter hon fram viktiga samhällsfrågor som bland annat självhat och ätstörningar.

Johanna drev även Veckorevyns podcast Politikerpodden med Irena Pozar. Där hade de hela 800 tusen lyssnare. Där lyfte de hjärtefrågor genom att lyfta upp sina egna upplevelser, blandat med humor och allvar. 

Här kan du läsa om vad Nyheter24 gör mot näthat.

Se hela intervjun med Johanna Nordström i klippet ovan.

Följer du Johanna Nordström?