Onsdag 17 Aug
Stockholm

12-åriga Dante försvunnen: Polisen utreder människorov

Dante, Falkenberg.
12-årige Dante försvann igår eftermiddag från Falkenberg. Foto: Polisen, Google Maps.

12-åriga Dante, som har Downs syndrom, försvann från Falkenberg igår. Nu, nästan ett dygn senare, har han inte återfunnits. Polisen har påbörjat en förundersökning om människorov

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sökandet efter Dante, 12 med Downs syndrom fortsätter. Dante försvann i Falkenberg under tisdagskvällen och har ännu inte återfunnits. 

Under natten till onsdagen började frivilligorganisationer skicka ut sökpatruller och under onsdagsmorgonen kommer militären att ansluta sig till sökandet. 

12-åringen anmäldes försvunnen vid 18-tiden på tisdagen och sågs senast i stadsdelen Tröingeberg, där han var ute på promenad med familjens hund. Hunden ska ha återvänt till hemmet, men inte Dante.

Nu har det nästan gått ett dygn efter försvinnandet och man har fortfarande inte hittat några spår efter Dante. Polisen har påbörjat en förundersökning om människorov, enligt Expressen

Signalemente:

Dante har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad. Vid försvinnandet ska han ha haft på sig en klarblå jacka med luva och reflexer, och svarta skor enligt polisen

Ett foto av Dante. Bildkälla: Polisen

– Han är inte hittad, och vi har tyvärr inga spår. Vi har fått in lite tips, men dessvärre inga som har gett någonting, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst till Nyheter24. 

Hur ser sökandet ut i nuläget? 

– Nu på morgonen, alldeles strax, så drar man igång sökandet med militär. Och säkert ett hundratal frivilliga. Helikoptrar är också med i sökandet. 

Vilka områden fokuserar man på?

– Det finns i nuläget inga exakta sökplatser, utan man genomsöker så gott som hela Falkenberg.

Kan allmänheten hjälpa till?

– Vi uppmanar människor som bor i Falkenberg med omnejd att gå ut och titta i sina uthus, ifall att han kan ha gått in och gömt sig, eller lagt sig där. Så vi vill väldigt gärna att man tittar till sina skrymslen. 

Har du sett Dante eller vet du något om försvinnandet? Kanske har du någon information som kan leda till att han återfinns? 

Tipsa då polisen genom att ringa 114 14.

Nyheter24 skrev i september om 19-årige Lucas Löfström som är försvunnen. Läs om det här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.