Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 anledningar att resa till Mexiko – ät tacos i mängder

- 12/11/2018, 20:31

Vädret är väl inte det bästa just nu i Sverige och du kanske är sugen på att ta dig till varmare breddgrader? Ni kanske inte riktigt kan bestämma er var ni ska åka? Här är 9 underbara anledningar till varför du borde resa till Mexiko.

Vi alla kan nog hålla med om att Sverige inte visar sina bästa sida vädermässigt. Det lockar kanske mer med värme, sol, bad och god mat? Här är 9 härliga anledningar till varför du borde resa till Mexiko.

1. Guacamole

Älskar du guacamole? Då är du i himlen när du hamnar i Mexiko. Här kan du njuta av en stor skål guacamole med tortillachips under ett parasoll, behövs något mer?

2. Choklad

Visste du att Mexikos invånare har gjort choklad i nästan 4 000 år? Här kan du smaka handgjorda chokladprodukter. Men meckat ligger i Oaxaca där du kan prova varm choklad, heta chokladchilisåsen mile och chokladpraliner fyllda med kanel, kaffe och kokosnöt. Mums!

Chili
I Mexiko finns det flera varianter av chokladpraliner, bland annat med chili i. Bildkälla: Unsplash

3. Tacos

Nu behöver du inte äta tacos på bara fredagskvällar, nej nu kan du hitta det i varje hörn. Tacofiesta alla dagar i veckan i olika varianter. Friterad eller grillad nyfångad fisk och lime. Eller kanske bara en klassisk med nötfärs? 

4. Marknad

Mat för småsummor, kryddor, färgstarka tyger. Mexikos marknader är ett måste att besöka. Många byar har marknader som är återkommande varje vecka. Ni kommer inte att besvikna efter ett besök.

5. Konst

Mexiko är också kända för sin gatukonst. Ni kan se muralmålningar på allt från boxare, fotbollsspelare till Dia de los muertos-motiv och mönster i alla möjliga härliga färger.

Tacos med lime
Tacos med fisk, kött, halloumi? I Mexiko är det tacosfest. Bildkälla: Unsplash

6. Ruiner

Gillar du historia? Då har du kommit rätt. Det finns nämligen över 4000 arkeologiska skatter. Några av de mest storslagna och populära är Chichen Itza och Uzmal i Yucatan och Calakmul  som man kan hitta djupt inne i djungeln i Campeche.

7. Naturen

Mexiko har ett av världens rikaste marina ekosystem. Därför ska du passa på att snorkla när du är på besök. I vattnet kan du hitta valar, delfiner, mantarockor, sjölejon, sälar och sköldpaddor. Och uppe på land är det inte illa med djurliv heller. Du kan se en skymt av apor, krokodiler, tapirer och över 345 olika fågelarter.

8. Bada året runt

Egentligen är det inte bara nu när det är dåligt väder i Sverige som det är läge att åka till Mexiko. Du kan åka dit året runt och vattentemperaturen stiger går under 25 grader. 

9. Fantastiska stränder och öar

Bara för att du har åkt till Mexiko så behöver du inte stanna just där. Runt om finns det fantastiska små öar. Du kan bland annat besöka Coco Cay,  Isla Holbox som är känt yogaretreats, Isla Espíritu Santo som bjuder bra dykning eller Isla de Janitzio som är bra för den som är intresserad av att fiska.

Är du sugen på att ta en härlig weekendresa med tjejerna? Här har du några tips på var ni borde åka.