Tisdag 16 Aug
Stockholm

Polisens besked: Inget brott bakom Dantes död

12-åriga Dante från Falkenberg
Dante har inte utsatts för något brott. Foto: POLISEN / PRIVAT

12-årige Dante var försvunnen i tre dygn innan han hittades död i Falkenberg. Engagemanget har varit oerhört stort. ​Nu har polisen gått ut med att den preliminära rättsmedicinska undersökningen visar på att Dante inte har utsatts för något brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var för snart en vecka sen som 12-åriga Dante med Downs syndrom gick ut med familjens hund på en kvällspromenad. Hunden hittade tillbaka hem, men inte Dante.

Fredagen 9 november, efter tre dygn avbröts allt sökande och polisen höll en presskonferens. De meddelande då att de hittat en död person vid kraftstationen i Ätran. Polisen sa då att den döde personen med största sannolikhet var 12-åriga Dante. 

Under måndagen bekräftade polisen att Dantes preliminära rättsmedicinska undersökning visar på att pojken inte utsatts för något brott.

Drunkning

– Undersökningen tyder på att han dött genom drunkning, utan misstanke om brott, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, rapporterar Expressen.

Uttalandet om den rättsmedicinska undersökningen av kroppen som hittades död vid kraftstationen i Falkenberg är preliminärt. Men nu är det bekräftat att kroppen som hittades är Dante och att orsaken till hans död troligen är drunkning.

– Allt talar för att dödsorsaken är drunkning, fortsätter Ulla Brehm.

Inga misstankar

Det finns inga misstankar alls om att Dante dött genom ett brott. 

Tills slutgiltiga rättsmedicinska utlåtandet är klart kommer förundersökningen om människorov att fortsätta, rapporterar Aftonbladet.

Det var lokalpolischefen Christer Bartholdsson som fick lämna beskedet till anhöriga om att Dante hittats död.

– Jag är ju människa och pappa och jobbar som polis. Man är inte polis på det sättet att bara för att man tar på sig uniformen är det något heltäckande lager av kevlar som inte släpper igenom någonting. Det här är barn som farit illa och det är svårt att förmedla, säger lokalpolischefen Christer Bartholdsson, rapporterar Aftonbladet.

Vill ha hjälp att minnas

Dantes pappa Sven har i ett Facebook-inlägg beskrivit hur oerhört tacksam han är för all hjälp de fått.

”Kan inte beskriva min tacksamhet till alla som hjälpt till, även om jag inte kunnat visa det.”, skriver han i inlägget.

Men nu vill han att vi alla ska hjälpa honom att minnas hans son. 

Han fortsätter:

”Det jag vill helst just nu är att alla där ute hjälper mig att minnas min älskade älskade Dante. Jag har ju förstått att detta har berört hela Sverige”, enligt uppgifter som Aftonbladet fått godkända att publicera.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Dantes pappas känslosamma inlägg på Facebook, som du kan läsa mer om här.

Har du varit i Falkenberg?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.