Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skottlossning i Hallonbergen – två personer skjutna

Nyheter | 12/11/2018 18:04

Ett större antal polispatruller är på plats i Hallonbergen i Sundbyberg, nordväst om Stockholm. Två personer som befunnit sig i en bil har skjutits.

Larmet om skottlossning i Hallonbergen kom vid 17.30-tiden under måndagen. Två personer som suttit i en bil ska ha blivit beskjutna, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

"Verkar allvarligt"

– Det har skjutits mot en bil, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

– Det verkar allvarligt, säger Anna Westberg.

Hon fortsätter:

– Vi har påträffat två personer som är skadade, vi håller på med livräddande åtgärder och spärrar av en misstänkt brottsplats.

De skadade fördes sedan med ambulans till sjukhus, skriver polisen. Och den ena personen verkar vara mer skadad än den andra, rapporterar Expressen.

Flytt på moped

Polisen har fått in uppgifter om att det rör sig om flera gärningsmän, som ska ha flytt från platsen. Men enligt Anna Westberg vet man inte hur många gärningsmän det handlar om. Det man vet är att det är en stor insats igång i sökandet av gärningspersoner. 

– Det finns uppgifter om att en moped har lämnat platsen när skotten avlossats, säger Anna Westberg, rapporterar Expressen.

Och enligt polisen är ingen ännu gripen men brottsrubriceringen är försök till mord, skriver polisen.

Vittnesuppgifter

– Vi har fått in flera samtal om att det är skott som har avlossats i Hallonbergen, säger Anna Westberg.

Enligt Expressen kom det första samtalet in om skottlossningen klockan 17.43 på måndagskvällen. 

Samtalen har handlat om att vittnen hört skott i Hallonbergen. Men också sett hur en gärningsman ska ha skjutit med ett pistolliknande föremål mot en bil, skriver polisen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en skottlossning i Hagsätra då två personer sakades. Strax efter skottlossningen ska ett "två-hjuligt motorfordon" ha lämnat platsen. Det kan du läsa mer om här.

Har du varit i Hallonbergen?