Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är polisens viktiga budskap till alla som kör A-traktor

- 13/11/2018, 20:03

Småländska polisen fick en riktigt tråkig överraskning när de försökte stoppa en A-traktor i Vimmerby. Nu går de ut och varnar både förare och föräldrar.

För många unga är åkturerna med A-traktorn ett sätt att vänja sig vid trafiken. 

Men nu vill polisen i Småland höja ett varningens finger till att som kör a-traktor – och kanske framför allt deras föräldrar. 

Det är Polisen i Hultsfred/Vimmerby som skriver på Facebook att de försökt stoppa en a-traktor i centrala Vimmerby, men att föraren då valde att försöka dra ifrån polisbilen. 

Det hade så klart kunnat sluta riktigt illa, men till slut hann man ikapp fartsyndaren. 

”Vid denna händelse var det tre fina ungdomar som tog ett mycket galet beslut som kunde slutat väldigt illa, både för dem själva och allmänheten”, skriver Polisen på Facebook. 

Nu vill man uppmana föräldrar till unga att ha lite bättre koll. 

"Provkör dem kontinuerligt! De godkänds vid besiktning men av erfarenhet så vet vi att de ibland manipuleras lite mellan besiktningarna. Era 15-åringar har tagit körkort för moped. De har ingen erfarenhet av att på ett säkert sätt framföra en bil i 100 kilometer i timmen", skriver Polisen i Hultsfred/Vimmerby på Facebook.

För ett tag sen ändrades reglerna när det gäller besiktning av a-traktorer – läs allt om det här