Genré-bild på A-traktor, till höger en polis i passagerarsätet i polisbild. Kollage
Polisen stoppade a-traktorn i Vimmerby. - Foto: Wikimedia Commons/Fredrik Sandberg /TT

Här är polisens viktiga budskap till alla som kör A-traktor

Småländska polisen fick en riktigt tråkig överraskning när de försökte stoppa en A-traktor i Vimmerby. Nu går de ut och varnar både förare och föräldrar.


För många unga är åkturerna med A-traktorn ett sätt att vänja sig vid trafiken. 

Men nu vill polisen i Småland höja ett varningens finger till att som kör a-traktor – och kanske framför allt deras föräldrar. 

Det är Polisen i Hultsfred/Vimmerby som skriver på Facebook att de försökt stoppa en a-traktor i centrala Vimmerby, men att föraren då valde att försöka dra ifrån polisbilen. 

Det hade så klart kunnat sluta riktigt illa, men till slut hann man ikapp fartsyndaren. 

”Vid denna händelse var det tre fina ungdomar som tog ett mycket galet beslut som kunde slutat väldigt illa, både för dem själva och allmänheten”, skriver Polisen på Facebook. 

Nu vill man uppmana föräldrar till unga att ha lite bättre koll. 

"Provkör dem kontinuerligt! De godkänds vid besiktning men av erfarenhet så vet vi att de ibland manipuleras lite mellan besiktningarna. Era 15-åringar har tagit körkort för moped. De har ingen erfarenhet av att på ett säkert sätt framföra en bil i 100 kilometer i timmen", skriver Polisen i Hultsfred/Vimmerby på Facebook.

För ett tag sen ändrades reglerna när det gäller besiktning av a-traktorer – läs allt om det här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kör du a-traktor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

1 timme sedan
Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.