Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skottlossning i centrala Stockholm – platsen avspärrad

- 16/11/2018, 10:17 -

En skottlossning ska ha ägt rum på Kungsholmen i centrala Stockholm under fredagsmorgonen. Det ska handla om att en person avlossat ett skjutvapen. Polisen jagar nu gärningsmannen.

En person ska ha avlossat ett skjutvapen på Kungsholmen i centrala Stockholm, enligt Aftonbladet. 

Polisen ska ha larmats 09:25, och platsen ska vara avspärrad. Ingen ska vara skadad i nuläget. Polisen letar nu efter en gärningsman. 

– Vi letar efter gärningsmannen. Enligt initiala uppgifter är ingen skadad, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen till Aftonbladet. 

Polisen vill ännu inte uppge om det rör sig om ett eller flera skott, och kan inte svara på frågan om personen har ett vapen med sig.

Vapen i närheten av platsen

Polisen ska ha hittat det misstänkta vapnet på en bakgata nära Fridhemsplan, Stockholm. Pistolen ska ha hittats efter att det slängts under en bil, enligt Aftonbladet

Man ska även ha hittat tomma hylsor på den misstänkta brottsplatsen. Det är fortfarande oklart hur många skott som avlossats.  

Under fredagsmorgonen rapporterades även en överfallsvåldtäkt på en skolgård i Vällingby, Stockholm. Här kan du läsa mer om det