Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt överfallsvåldtäkt i Vällingby – skola avspärrad

- 16/11/2018, 09:52 -

Under fredagsmorgonen påträffades en 30-årig kvinna av allmänheten på en skolgård i Vällingby. Kvinnan har anmält en överfallsvåldtäkt och polisen är på plats.

07.23 på fredagsmorgonen inkom ett larm om ett överfall på en kvinna i Vällingby, västra Stockholm. Kvinnan påträffades av allmänheten. Överfallet ska ha skett på skolans innergård i Vällingby. När polisen kom till plats ska kvinnan ha uppgett att hon blev överfallen. Men nu har en förundersökning om misstänkt våldtäkt inletts.

– När vi kommer till platsen finns det omständigheter som jag inte kan gå in närmre på som gör att vi inleder en förundersökning gällande våldtäkt, berättar Per Fahlström, vid polisens ledningscentral, för Nyheter24.

Han fortsätter:

– Vi håller just nu på med att jobba i området, vi har spärrat av och vi kommer att göra en teknisk undersökning.

Inga misstänkta

Kvinnan, som inte ska ha några kopplingar till skolan, är förd till sjukhus för kontroll. Om hon har fått några allvarliga fysiska skador är ännu inte klart. Och polisen har ännu inga misstänkta gärningsmän. 

– Kvinnan är förd till sjukhus och vi har inga frihetsberövade så här långt. Vi jobbar vidare med förhör och andra utredningsåtgärder, berättar Per Fahlström.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska våldtäkten ha pågått under en längre tid.

Polisen är på plats

Polisen är på plats på området med hundpatruller. Elever och lärare får vistas i skolans byggnad berättar skolans rektor. Ännu ska ingen skoldag ha inletts.

– Det jag vet är att polisen är där och att vi får vara i skolbyggnaden men inte på skolgården, säger rektorn till Aftonbladet.

Ingen säker brottsplats

Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen, berättar för Expressen att inget riktigt är klarlagt ännu.

– Vi vet ingen säker brottsplats i nuläget. Det finns en rad olika strödda uppgifter men inget som är klarlagt. Kvinnan upptäcktes väldigt nyligen.

Våldtäkt och sexualbrott

Under 2017 så anmäldes det omkring 22 000 sexualbrott. Av dem så rubricerades 7 370 anmälningar som våldtäkt. Runt hälften av alla sexualbrott inträffar på allmän plats, och ungefär 17 procent inträffar på arbetsplats eller skola. Kring 19 procent inträffar i bostad, och resterande 13 procent har inträffat på annan plats.

Läs mer: En 27-årig man som misstänks för att han våldtagit en 17-årig kvinna i Irland friades. Anledningen? Den 17-åriga flickan hade på sig stringtrosor i spets. Läs mer om det här.